Lidija Jerkič: Ker želim polno živeti

Koronavirus 03. Avg 202106:00 > 07. Sep 2021 23:42 1 komentar
Predsednica ZSSS Lidija Jerkič
Bobo

Pandemija je, tako ali drugače, spremenila življenje vsakega od nas. Kako bodo videti naslednji tedni, meseci in leta, naše zdravje, zdravje naših bližnjih, zdravje skupnosti ... je zdaj odvisno tudi od vsakega med nami. Imamo cepivo, ki je rešitev. Na N1 objavljamo serijo zapisov uglednih in znanih osebnosti, ki so se že cepile. Danes o tem, zakaj se je cepila, piše predsednica Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Lidija Jerkič.

Vedno, ko se odločam o pomembnih stvareh v življenju, si naredim seznam argumentov za in proti. In potem seštejem rezultat. Tako sem recimo naredila, ko sem se odločala, da opustim kajenje. Pri cepljenju sem bila manj natančna, ker je bil seznam argumentov za takoj poln. Zakaj sem se torej cepila?

Ker sem se do sedaj že večkrat. Bodisi zato, ker sem se morala (obvezno cepljenje), ali pa zato, ker sem se hotela, denimo zaradi potovanja. Cepila sem se zato, ker si želim, da bi bili moji najdražji še dolgo z menoj. To želim tako njim kot sebi.

Moja največja sreča je namreč prebolela raka na pljučih in popravnega izpita enostavno ni.

Cepila sem se tudi zato, ker se želim družiti, potovati, ker verjamem stroki in ne zarotam.

Sem pogumna? Ali ravno obratno: polna strahov? Želim živeti polno, nočem strahov. Videla sem namreč človeka v bolnišnici na respiratorju. Enkrat in bilo je več kot dovolj, da tega ne želim nikomur, tudi sebi ne.

Ko sem se odločila za cepljenje proti covidu-19, je bil tisti del seznama z argumenti proti skoraj prazen. Le to, ali vnašam v svoje telo nekaj, česar še nikoli nisem, sem se vprašala. A potem pomislila, da to pravzaprav počnem skoraj vsak dan, bržkone tudi s hrano in pijačo, ki sta verjetno manj pod nadzorom kot cepivo.

Podobno kot v zasebnem življenju, ko razmišljamo o cepljenju, velja tudi v javnem in poklicnem. Verjamem, da bo vsak od nas našel pravo pot, pravi odgovor v smeri, da bo naše skupno življenje vzdržno.

Sama sem cepljena z dvema odmerkoma AstraZenece. Nobenih omembe vrednih reakcij ne po prvem ne po drugem odmerku nisem imela. Zato bom šla brez pomisleka, če bo treba, tudi po tretjega.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje