Na Dunaju 40 tisoč protestnikov proti cepljenju in ukrepom

Koronavirus 08. Jan. 202219:08
Delite:
Avstrija Dunaj, protest 8.1.2022
Foto: Profimedia

Na protestu proti ukrepom zaradi novega koronavirusa in cepljenju se je danes na Dunaju znova zbralo okoli 40 tisoč ljudi. Protest je po navedbah policije minil razmeroma mirno, nekaj oseb so pridržali, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Protestniki so predvsem izražali nasprotovanje cepljenju proti covidu-19, ki bo v Avstriji s februarjem postalo obvezno.

Podobni protesti so sicer na Dunaju potekali že v preteklih tednih.

Eden od protestnikov je držal plakat “Osvobodite Djokovića. O dogajanju v zvezi s srbskim tenisačem, ki v migrantskem hotelu v Avstraliji čaka na odločitev sodišča, ali lahko ostane v državi ali jo mora zapustiti, pišemo v članku Je okuženi Đoković hodil naokoli ali je kaj narobe s testom?.

Ne na smučanju, kancler se je okužil po stiku z varnostnikom

Potem ko so v petek potrdili, da je z novim koronavirusom okužen tudi avstrijski kancler Karl Nehammer, so iz njegovega urada danes sporočili, da se ni okužil na smučanju, kot so poročali nekateri mediji. Okužbe naj bi se nalezel od varnostnika.

Nehammer je za okužbo izvedel na rednem testiranju, sicer pa nima simptomov. Cepljen je bil tudi s poživitvenim odmerkom.

 

Komentari

Vaš komentar