Srečko Šestan: “… ker mi je mar zase in za druge”

Koronavirus 19. Avg. 202106:003 komentarji
Delite:
Srečko Šestan
Foto: Žiga Živulovič jr./BOBO

Pandemija je, tako ali drugače, spremenila življenje vsakega od nas. Kako bodo videti naslednji tedni, meseci in leta, naše zdravje, zdravje naših bližnjih, zdravje skupnosti ... je zdaj odvisno tudi od vsakega med nami. Imamo cepivo, ki je rešitev. Na N1 objavljamo serijo zapisov uglednih in znanih osebnosti, ki so se že cepile. Danes o tem, zakaj se je cepil, piše poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan.

“Cepil sem se, ker:

  • zaupam zdravstveni stroki,
  • mi je mar zase in za druge.

S cepljenjem sem zmanjšal možnost okužbe s koronavirusom, s tem pa tudi zmanjšal možnost prenašanja virusa na najbližje, prijatelje, sodelavce, pripadnike Civilne zaščite, znance in druge ljudi, s katerimi se srečujem pri opravljanju svojega poslanstva. S cepljenjem sem prispeval svoj delež tako v precepljenost prebivalstva kakor tudi k normalizaciji na vseh ravneh življenja.

ZAKAJ SO SE CEPILI?

Cepljenje sem priporočil tudi drugim pripadnikom Civilne zaščite in prostovoljcem na državni, regijski in lokalni ravni, saj bodo s cepljenjem poskrbeli za lastno varnost, varnost ranljivih skupin, ki jim vedno, kadar je potrebno ob naravni ali drugi nesreči, nudijo zaščito, jih rešujejo in pomagajo.

Pobuda za cepljenje predstavlja dodatno skrb za lastno zdravje in zdravje sočloveka, saj so pripadniki Civilne zaščite in prostovoljci pri izvajanju nalog zaščite, reševanja in pomoči med bolj izpostavljenimi skupinami za okužbe in nadaljnje prenašanje katerekoli različice koronavirusa.

S skupnimi močmi vedno zmoremo premagati vsako težavo, zato sem prepričan, da bomo zajezili tudi covid-19, če bomo povišali stopnjo precepljenosti. “

Komentari

Vaš komentar