Obvezno tedensko hitro testiranje študentov, financirala ga bo država

Koronavirus 26. Avg 202112:58 > 15:00 0 komentarjev
Hitri test
Žiga Živulovič jr./BOBO

Tedensko testiranje bo obvezno tudi za študente, financirala ga bo država. Pogoj PCT bo po novem obvezen tudi za vse udeležence športnorekreativnih dejavnosti v zaprtih prostorih, ki so starejši od 15 let. Zdravstveni inšpektorat pa bo v naslednjih dneh skupaj s policijo izvajal poostren nadzor.

Številke novih primerov covida-19 v državi rastejo, prav tako je število hospitalizacij že preseglo 100. Trenutno je v bolnišnicah 105 ljudi, včeraj pa smo potrdili 509 okužb.

Na novinarski konferenci sta sodelovala prof. dr. Borut Štrukelj s Fakultete za farmacijo v Ljubljani in Deana Potza z zdravstvenega inšpektorata, vladna govorka Maja Bratuša pa je predstavila nove odloke, ki jih je danes na redni seji sprejela vlada.

Tedensko testiranje za študente

Vlada je na današnji seji obravnavala nekaj odločitev, vezanih na covid-19.

Po novem bo tedensko testiranje obvezno tudi za študente. Financirano bo iz državnega proračuna.

Poleg dosedanjih petih izjem za vstop v Slovenijo brez napotitve v karanteno je dodana še šesta izjema, in sicer oseba, ki prevaža otroka, ki še ni dopolnil 15 let, zaradi vzgojno-izobraževalnih namenov. A čez mejo se mora ta oseba vrniti v dveh urah.

Pogoj PCT bo po novem obvezen tudi za vse udeležence športnorekreativnih dejavnosti v zaprtih prostorih, ki so starejši od 15 let.

“Do brezplačnega testiranja pa bodo po novem upravičeni tudi osebni asistenti, ki pri izvajalcih osebne asistence izvajajo osebno asistenco v skladu z zakonom, ki ureja osebno asistenco, in gasilci,” je še povedala vladna govorka Maja Bratuša.

Drugi epidemiološki ukrepi se podaljšujejo do 5. septembra.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!