V Dalmaciji bodo zaostrili ukrepe

Koronavirus 22. Jul. 202113:39
Delite:
Zadar
Foto: PROFIMEDIA

Število okužb narašča tudi na Hrvaškem, zlasti v štirih županijah v Dalmaciji. Tam bodo zato uvedli nove ukrepe za omejitev širjenja okužb, je napovedal hrvaški premier Andrej Plenković.

Hrvaški predsednik vlade Andrej Plenković je v uvodnem nagovoru na seji vlade komentiral epidemiološke razmere v državi. Kot je povedal, na Hrvaškem beležijo rast novih primerov, zlasti na Jadranu, kjer bodo uvedli nove ukrepe za omejitev širjenja okužb.

Število okužb narašča zlasti v štirih županijah v Dalmaciji, ki so vse turistične destinacije, zato bo nacionalni štab civilne zaščite za ta območja uvedel dodatne epidemiološke ukrepe. Z njimi želijo upočasniti širjenje okužb in ohraniti turistično sezono, je napovedal Plenković.

Na dogodek le z digitalnim potrdilom

Notranji minister Davor Božinović, ki je tudi šef nacionalnega štaba civilne zaščite, je potrdil, da pripravljajo paket najnujnejših ukrepov, ki jih bodo predstavili v petek. Poostrene ukrepe za rešitev turistične sezone bodo uveljavili v ponedeljek.

Božinović je v pogovoru za hrvaško komercialno televizijo Nova TV v sredo napovedal, da bodo od ponedeljka evropska digitalna covidna potrdila pogoj za udeležbo na dogodkih ob obali, ki se jih udeležuje od 50 do 1000 ljudi. Lokalni štabi civilne zaščite pa bodo odločali o dovoljenjih za izvedbo prireditev, kot so različne poletne veselice in sejmi, ki jih organizirajo v številnih hrvaških obalnih krajih, je dodal.

Na Hrvaškem so sicer doslej z najmanj enim odmerkom cepiva proti covidu-19 cepili več kot 1,6 milijona polnoletnih državljanov, kar je skoraj 48 odstotkov odraslega prebivalstva. Kot je ob tem danes še poudaril Plenković, brezplačno cepljenje omogočajo tudi turistom, ki prihajajo na Hrvaško.

Komentari

Vaš komentar