V katerih zdravstvenih domovih so po novem obvezne zaščitne maske?

Koronavirus 21. Jul 202215:38 > 15:52 0 komentarjev
maska
PROFIMEDIA

Zaradi slabše epidemiološke slike so v Zdravstvenem domu Ljubljana danes ponovno uvedli obvezno uporabo zaščitnih mask za vse obiskovalce. Z ukrepom želijo preprečevati širjenje okužb s koronavirusom ter zaščititi osebe s tveganjem za težji potek covida-19 in zaposlene. Obvezno uporabo mask uvajajo tudi številni drugi zdravstveni domovi.

V Zdravstvenem domu Ljubljana ob tem poudarjajo, naj si obiskovalci zaščitno masko pravilno namestijo čez nos in usta še pred vstopom v zdravstveni dom, na naročen termin pridejo največ pet minut prej in vzdržujejo osebno varnostno razdaljo dveh metrov

Bolniki s simptomi, značilnimi za covid-19 (vročina, prehladni znaki, kašelj, bolečine v žrelu), naj se osamijo na domu, opravijo samotestiranje in v primeru pozitivnega testa opravijo tudi hitri antigenski test ter o rezultatu elektronsko ali po telefonu obvestijo ambulanto osebnega zdravnika in naj ne obiskujejo zdravstvenega doma nenaročeni, so navedli.

Maske obvezne tudi v številnih drugih zdravstvenih domovih

Obvezno uporabo zaščitnih mask uvajajo tudi številni drugi zdravstveni domovi. Med drugim so ukrep uvedli v Zdravstvenem domu Maribor, Koper, Izola, Novo mesto, Krško, Slovenj Gradec, Kranj, Bohinj, Jesenice, Radovljica, Škofja Loka in Tržič.

V sredo so v Sloveniji ob 825 PCR-testih in 6.138 hitrih antigenskih testih potrdili 1.829 okužb z novim koronavirusom. Po podatkih ministrstva za zdravje je bilo v sredo zaradi covida-19 na navadnih oddelkih hospitaliziranih 75 bolnikov, na intenzivnih pa devet. Umrlo je pet bolnikov s potrjeno koronavirusno okužbo.

Število potrjenih okužb z novim koronavirusom bo v Sloveniji v prihodnjem tednu doseglo vrh in se začelo umirjati, napoveduje Janez Žibert z ljubljanske zdravstvene fakultete.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!