100 let ameriške ljubljenke Betty White, zlatega dekleta TV-zaslonov

Magazin 22. Dec 202110:43
Betty White
Profimedia

Betty White, rekorderka z najdaljšo - več kot devet desetletij obsegajočo - kariero v zabavni industriji, bo kmalu praznovala častitljivih 100 let.

Za to posebno priložnost je skupaj s sodelavci pripravila dokumentarec o svojem razgibanem življenju in karieri, tokrat pa se bo, kot se za veliki jubilej spodobi, z malih zaslonov preselila na veliko platno.

Kot je ikonična igralka oznanila na Twitterju, bo film z naslovom Betty White: 100 Years Young – A Birthday Celebration premierno (in enkratno) na ogled na njen rojstni dan, torej 17. januarja, v skoraj 900 kinodvoranah po vseh ZDA.

Film, ki sta ga posnela Steve Boettcher in Mike Trinklein, bo ponudil vpogled v Bettyjino vsakdanje življenje, seveda pa ne bodo manjkali izseki iz njenih najslavnejših vlog, začenši z Zlatimi dekleti.

Zlata dekleta
Profimedia

Iz arhivov so izbrskali celo izgubljeno epizodo njene prve humoristične nanizanke Življenje z Elizabeth iz davnih 50. let prejšnjega stoletja, s katero se je v zgodovino zapisala tudi kot prva ženska med producenti tega žanra.

Betty White
Profimedia

V dokumentarec so vključeni še drugi vrhunci kariere televizijske rekorderke, denimo njen nagrajeni oglas za Snickers izpred desetletja, ki so ga prvič predvajali v najbolj zaželenem terminu med Super Bowlom.

Betty White je bila pri 88 tudi gostujoča voditeljica varietejske oddaje Saturday Night Live in ta epizoda se je zapisala med najbolj gledane vseh časov.

Gledalci pa bodo lahko del dejanskega praznovanja Bettyjinega 100. rojstnega dne, ki so se ga udeležila številna slavna imena, med njimi Ryan Reynolds, Tina Fey, Robert Redford, Clint Eastwood, Morgan Freeman in številni drugi.

Ob prihajajočem okroglem jubileju je Betty med najbolj iskanimi imeni na Twitterju, nekateri uporabniki tega družbenega omrežja so predlagali celo, da bi morali 17. januar v čast te televizijske ikone razglasiti za narodni praznik.

Betty White
Profimedia

Betty Marion White Ludden se je rodila 17. januarja 1922 v predmestju Čikaga, na radiu je prvič nastopila že kot osemletnica, televizijski debi pa je ustvarila leta 1945.

50 let pozneje so jo uvrstili v televizijsko Dvorano slavnih, v svoji dolgi in bogati karieri je osvojila osem emmyjev.

Betty White
Profimedia

Zaradi njene pozitivne naravnanosti in večnega smehljaja se je je prijel vzdevek “ameriška ljubljenka”.

Betty White
Profimedia

V lanskem pogovoru za People je o svojem dolgem življenju povedala: “Blagoslovljena sem z dobrim zdravjem, zato 99. rojstni dan ni nič drugačen kot 98.” Bralcem pa je dala še dragocen nasvet: “Ne jemljite se preveč resno. Lahko lažete drugim – ne, da je to prav – a ne morete lagati sebi.”