11 razlogov, zaradi katerih boste veliko bolj motivirani za vadbo

Magazin 30. Nov 202110:15 0 komentarjev
Joga
Profimedia

Priznajmo si, čeprav vemo, da redno gibanje prinaša veliko dobrega tako za telo kot psihično zdravje, se zgodi, da včasih izgubimo motivacijo. Kaj lahko pomaga? Tu je 11 razlogov za redno gibanje, ki niso povezani z videzom.

1. Sprostitev. Naj bo to sprehod ali dvigovanje uteži – kakršnokoli gibanje dela čudeže, kadar ste napeti in pod velikim stresom.

2. Dobra volja. Po vadbi smo lahko, zahvaljujoč navalu endorfinov, precej dobre volje. “Ni pomembno, ali sem žalostna, utrujena, jezna in brez navdiha – po vadbi sem prerojena. Temu pravim dejavnik veselja,” pravi Holly Rilinger, osebna trenerka.

3. Občutek, da veliko zmoremo. Človeško telo je neverjeten stroj. Težko bo prišel dan, ko se ne boste čudili, česa vsega je sposobno vaše telo.

4. Mentalna moč. Med vadbo ne krepite zgolj fizičnih mišic. “Ko se med vadbo ustavim in se mi zdi, da ne morem več, se prisilim in premagam oviro. Takrat v mojem razmišljanju pride do drastičnega preskoka,” pravi Adam Rosante, trener slavnih in avtor knjige The 30-Second Body. “Posledično začnem razmišljati o vsem, kar bi lahko dosegel še na drugih področjih v življenju.”

5. Uspeh zunaj fitnesa. Občutek moči se prenese tudi na uspeh zunaj fitnesa. “Med treningom se naučiš ogromno o sebi, disciplini, premikanju lastnih meja, svojih sposobnostih,” pravi Dan Trink, trener za moč, svetovalec za nutricistiko in osebni trener v fitnesu Peak Performance v New Yorku. “Vse to pa se potem zlahka prenese tudi na poklicno področje, razmerja, starševstvo in vsakodnevne izzive.”

6. Drugim v navdih. Včasih dejanja res povedo več od besed.

7. In za zgled. S svojimi navadami lahko pozitivno vplivate na prijatelje in vrstnike, hkrati pa tudi na mlajšo generacijo.

8. Povezanost. Včasih ne gre samo za telovadbo, ampak tudi za druženje.

9. Navada. Po kakšnem mesecu se vam bo zdelo nenavadno, če ne boste šli v fitnes, na tek ali preprosto sprehod.

10. Čas zase. Včasih sebičnost ni slaba. Ob tem, ko skrbite zase, se lahko uspešno lotite tudi drugih izzivov, ki jih prinaša dan.

11. Zmorete. “Tisto, kar me resnično motivira, da premikam meje, je misel na ljudi, ki bi dali vse, da bi lahko premikali telo, a tega iz različnih razlogov ne morejo,” še pove trener Adam Rosante. “Hvaležnost je tista, zaradi katere se premaknem.”