15-letniku iz Bosne prekipelo, luknje na cesti zakrpal kar sam

Magazin 16. Mar 202316:47 3 komentarji
Popravilo ceste BiH
GP Maljevac/FACEBOOK

Pristojni so leta ignorirali slabo stanje ceste v bližini bosanskega mesta Velika Kladuša, zato se je mladenič odločil stvari vzeti v svoje roke.

Zaradi velike gneče na mejnem prehodu Maljevac med Hrvaško ter Bosno in Hercegovino (BiH) je del prometa na tem območju pogosto preusmerjen na bližnji mejni prehod Bogovolja – Hadžin Potok. A cesta do tega mejnega prehoda je stara, poškodovana in polna lukenj.

Za vzdrževanje ceste so odgovorni komunalni organi občine Cazin, ki jih krajani že leta pozivajo k sanaciji štirikilometrskega odseka od mejnega prehoda do vasi Šturlić. A kot piše Večernji.ba, se pristojni na prošnje ne odzivajo, saj občina nima denarja, da bi cesto popravila.

15-letni Enes iz bližnje vasi Johovica se je zato določil, da bo cesto popravil sam. Luknje v makadamu je zapolnil z vodovpojnim črnim peskom, z lastnim denarjem pa je najel stroj, s katerim je pesek utrdil in cesto popravil. Kot pravi, je zdaj videti skoraj kot asfalt.

“Ljudje so mi hvaležni, da vzdržujem cesto, saj se vozijo z dražjimi avtomobili, ki bodo zdaj manj uničeni od lukenj na cesti,” je Enes povedal za spletno stran GP Maljevac.

Enes ima še nekaj zanimivih sporočil za popotnike, ki tam prečkajo mejo. “Opazil sem, da nekateri ljudje, ki prihajajo iz EU, mečejo smeti ob cesto in to ni prav. Varujmo naravo, saj je naše življenje. Prav tako bi želel, da bi posamezniki vozili počasneje, da me ne bi zbili ob cesti. Vsem želim srečno pot in jih srčno pozdravljam,” je dejal.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje