17 italijanskih mest si želi gostiti Evrovizijo, tudi Trst

Magazin 14. Jul 202112:57 0 komentarjev
Zmagobvalci Evrovizija 2021 Maneskin
Tommy Holl/TT News Agency/REUTERS

Po tem ko je Italija domov odnesla lovoriko zmagovalca letošnje Evrovizije, si kar sedemnajst italijanskih mest želi gostiti glasbeni izbor naslednje leto. Za organizacijo dogodka se poteguje tudi Trst.

Po tem, ko je na letošnji Evroviziji lovoriko osvojila italijanska skupina Maneskin, poteka izbor mesta, v katerem bodo gostili 66. izdajo tega priljubljenega glasbenega tekmovanja. Italijanska tiskovna agencija Ansa poroča, da se za gostiteljstvo poteguje kar 17 italijanskih mest.

Na letošnjem Eurosongu je najbolj prepričala udarna skupina Maneskin s skladbo Zitti e buoni, po tradiciji pa zmagovalna država gosti naslednjo izdajo glasbenega tekmovanja. Tako je čast tokrat pripadla Italiji.

Poteguje se tudi Trst

Med kandidati za gostiteljstvo so glavna mesta posameznih italijanskih dežel Bologna, Genova, Firence, Milan, Milano, Rim, Turin in Sloveniji najbližji Trst, med pokrajinskimi glavnimi mesti pa Alessandria, Matera, Pesaro, Rimini in Viterbo. V svojem mestu bi Evrovizijo radi gostili tudi v občinah Acireale in Palazzo Acreide na Siciliji, Bertinoro di Romagna v Emiliji – Romanji, Jesolo v Venetu ter Sanremo v Liguriji.

Odločitev znana do konca avgusta

Kot še navaja Ansa, bodo vse države, ki so vložile kandidaturo, v nadaljevanju postopka pridobile navodila o tem, kaj vse morajo zagotoviti za izvedbo Evrovizije 2022. Italijanska televizija Rai, ki v Italiji bdi nad evrovizijskim projektom, pa bo v sodelovanju z Evropsko radiodifuzno zvezo (EBU) odločitev o izboru mesta sporočila do konca avgusta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!