20. marca praznujemo spomladansko enakonočje (nasveti za vaše znamenje)

Magazin 19. Mar 202308:00
ženska, pomlad, narava
Profimedia

Spomladansko enakonočje ali pomladni ekvinokcij bo nastopilo jutri, v ponedeljek, 20. marca 2023. Enakonočje naznanja razcvet narave, čas očiščevanja, svetlobe in optimizma.

Spomladansko enakonočje so praznovali povsod po svetu že skozi celotno zgodovino. Na ta dan (20. marca) bosta dan in noč časovno izenačena. Tudi astrološko je to poseben trenutek, saj se začenja novo astrološko leto, ko sonce vstopi v znamenje ovna. Oven je prvo znamenje zodiaka, in tako ta čas pomeni začetek novega cikla. Oven prinaša aktivno, dinamično in prebujajoče obdobje. Začenja se pomlad in energija se iz notranjosti usmerja navzven ter nas spodbuja k akciji.

Ne glede na to, ali gledamo skozi znanost, astrologijo ali duhovnost, je ekvinokcij čas novih začetkov. Poglejmo si nekaj predlogov, ki so prilagojeni vašemu astrološkemu znamenju.

OVEN

Predvsem ta dan posvetite sebi. Naredite nekaj lepega, dobrega in zdravega zase. Praznujte prihod pomladi, začetek vašega obdobja in ”praznujte sebe”. Podarite si šopek rož ali kaj drugega, kar vam bo polepšalo dan. Zdaj je čas, da razvajate tudi sebe!

BIK

Vdihnite in izdihnite. V času ekvinokcija se osredotočite na povezavo vašega uma in telesa. Poiščite na spletu meditacijo ali delajte nežne vaje. Sprostite se, da se boste lažje povezali sami s seboj, z življenjem in vesoljem. Tako se boste povezali tudi z energijami prebujanja in lahko boste doživeli svoje osebno pomladno prebujenje.

DVOJČEK

Za dvojčke je to čas sodelovanja. Uprite se želji po tem, da ste glavni govorec. Raje naredite korak nazaj in sodelujte z drugimi (prijatelji, družino, sodelavci …). Potrudite se, da ste odprti za drugačne poglede in da se naučite prisluhniti drugim. Ne pozabite pa seveda na lastne poglede, za katere bi bilo morda dobro, da si jih zapisujete. Tako boste v svojemu hitrem in včasih raztresenem umu lažje naredili red. Pisanje in zapisovanje misli je lahko vaš spomladanski ritual!

RAK

Rakci, to je čas, da pokukate iz svoje luknje in pridete na sonce! Četudi imate veliko dela, to ni izgovor, da si ne bi vzeli nekaj časa za opazovanje in pohajkovanje po naravi. Razmislite v tem času tudi o projektih, do katerih čutite močno strast in željo. Morda je čas, da se jih lotite.

LEV

Levčki si verjetno zdaj želite pohajkovati naokrog. Odpravite se na izlet – kamor vam srce poželi. Prav tako si lahko ustvarite posebno vzdušje v svojem domu in dodate nekaj nove dekoracije.

DEVICA

Devicam ta čas prinaša eno veliko veselje: spomladansko čiščenje! To je vaša priložnost, da izkoristite svojo strast do organiziranja. Očistite svoj prostor in stvari. Urejeno okolje vam bo omogočilo boljšo energijo doma in s tem tudi boljše počutje. Lažje vam bo uspelo tudi v sebi počistiti čustveno in miselno navlako, če bo vaša okolica urejena.

TEHTNICA

Ljubezen je v zraku in to tehtnice čutijo bolj kot drugi! A preden postanete prepojeni z romantiko, bi bilo morda dobro, da malo posedite sami s sabo ter razmislite o tem, kaj je tisto, kar si vi zares želite v odnosih. Ko si priznamo in sprejmemo svoje čustvene potrebe, lažje tudi sami postanemo bolšji partnerji ter se borimo za svoje jasne cilje. To ne velja le za partnerska razmerja, temveč za vse odnose. Izkoristite ta čas za globlji razmislek o vrednotah, na katerih boste gradili prihodnost.

ŠKORPIJON

Skrb zase ni luksuz, temveč nuja. Vaš moto ekvinokcija naj bosta počitek in sprostitev. Škorpijoni ste najbolj intenzivno in globoko čustveno znamenje, zato je za vas izrednega pomena, da se vsake toliko časa “izklopite”. To bo zahtevalo disciplino. Izklopite telefon. Bodite prisotni v svojem življenju. Privoščite si kopel in sprostite svoje telo, um in čustva. Dovolite si umirjen dan.

STRELEC

Strelci, postanite malce sentimentalni in romantični. Širite svoj tok entuziazma in optimizma ter z njim nekomu polepšajte dan. Morda na kakšen bolj ustvarjalen način izrazite čustva in naklonjenost. Pošljite razglednico, cvetje ali skuhajte večerjo ob svečah.

KOZOROG

Izboljšajte vibracijo v svojem domu, da se boste tudi vi počutili bolje. Vnesite nekaj spomladanskih barv v svoj dom, dodajte kakšne nove okrasne blazine, novo stensko dekoracijo, morda prebarvate kakšno steno … Tudi vaš dom je pomemben! Nato pa si privoščite umirjen dan v lastni družbi ali v družbi vam ljubljenih ali preberite kakšno knjigo.

VODNAR

Svet se prebuja in vi z njim. Zdaj se lahko tudi vi prebudite iz svojega hibernacijskega stanja. Povežite se z družino ali prijatelji, s katerimi se že dolgo niste videli ali slišali. Pogovarjajte se o lepih spominih in dogodivščinah. Ob tem pa reflektirajte, kako ste se med časom spremenili kot osebnost. Praznujte lastno evolucijo tekom tokratnega ekvinokcija!

RIBI

Ribice, tudi vam bo prišlo prav spomladansko čiščenje in skrb zase. Na ta dan si vzemite čas za ustvarjanje. Narišite kaj, prebarvajte kaj, fotografirajte… Počnite tisto, kar je vaša strast, pa nimate vedno časa za to. In ne pozabite na šopek spomladanskih rož.

Vir: oprahmag.com

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.