3 mesta v Evropi, ki so jeseni še posebno vredna ogleda

Magazin 29. Avg 202216:45 0 komentarjev
Amsterdam
Profimedia

Poletje se počasi poslavlja in narava se bo odela v drugačne barve. Prihaja jesen in v jesenskem času so nekatera mesta še posebno lepa. Preverite tri ideje – mesta za krajše jesensko potovanje v Evropi.

Lugano, Švica

Lugano je švicarsko mesto na jugu države in največje mesto v kantonu Ticino. Velja za tretje najpomembnejše bančno središče v državi (takoj za Zürichom in Ženevo). Številni ga imenujejo tudi švicarski Monte Carlo.

Leži ob obali Luganskega jezera. V mestecu so v ozkih tlakovanih ulicah ob robu jezera številni elegantni modni butiki, bari in kavarne. Na svoj račun boste prišli tudi ljubitelji narave, saj se nad jezerom dvigata dva vrhova z osupljivimi razgledi na Alpe, in sicer Monte Brè in Monte San Salvatore. V mestecu pa so tudi druge znamenitosti, npr. cerkev svete Marije, katedrala svetega Lovrenca, muzej čokolade Schokoland itn. Lugano ima zelo prijetno klimo vse leto, zato je krasna destinacija za jesenski potep.

Profimedia

Bilbao, Španija

Če imate radi umetnost, naravne lepote, dih jemajoče razglede, dobro hrano in pijačo ter vas privlači španska kultura, je Bilbao prava izbira za jesensko potepanje. Bilbao je največje mesto v avtonomni skupnosti Baskija in leži na severu Španije. Za obiskovalce sta verjetno najbolj privlačna stari del mesta – slikovita četrt Casco Viejo, ki se je razvila v srednjem veku, in muzej moderne umetnosti Guggenheim. V četrti pa najdete tudi operno hišo Teatro Arriaga. V mestu je sicer več muzejev, ki jih lahko obiščete, med njimi muzej visoke umetnosti ter baskovski muzej. V središču mesta je nekaj krasnih parkov, z drevoredi in sprehajalnimi potmi. Le malce zunaj središča mesta pa lahko občudujete krasno pokrajino s številnimi razgledi na zelene griče in obalo.

Profimedia

Amsterdam, Nizozemska

Noč in dan živahno mesto, ki vas bo očaralo ne glede na letni čas. Da, Amsterdam je mesto, kjer vam zagotovo ne bo dolgčas. Mesto kanalov in koles. Prav zaradi številnih kanalov ga nekateri imenujejo severne Benetke, zato obisk prestolnice zagotovo ni popoln brez vožnje z ladjico po kanalih, kjer lahko občudujete čudovito okolico mesta in celo bivališča na vodi. Lahko pa se odpravite tudi na ogled muzeja slovitega Van Gogha ali se ustavite pred hišo oz. vstopite v muzej Ane Frank. Med znamenitostmi, ki si jih lahko ogledate, so še kraljeva palača, glavni trg, četrt Jordaan, pivovarna Heineken itn. Ne pozabite pa zaviti tudi v katero izmed številnih kavarn in preprosto samo uživati v mestnem vrvežu Amsterdama.

Profimedia

VIR: https://www.lonelyplanet.com/ in https://www.europeanbestdestinations.com/

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.