3 vaje, s katerimi se boste znebili podbradka in okrepili čeljust

Magazin 01. Jan 202210:15 0 komentarjev
Brada
Profimedia

Vas moti podbradek? Preverite tri vaje, ki lahko pripomorejo k zmanjšanju podbradka ter krepitvi vratnih mišic in čeljusti.

Prve vidne znake staranja opazimo na obrazu in vratu. Poleg gub in izgube elastičnosti in sijaja kože se vidni znaki staranja opazijo tudi na predelu vratu in čeljusti, zaradi nabiranja maščobe in krčenja mišic ta del lahko izgubi svojo obliko, nastane pa lahko tudi izjemno moteč podbradek.

A, kot pravi dr. Scott Michael Schreiber, priznani ameriški kiropraktik, specializiran za rehabilitacijo in tudi klinično prehrano, z več kot 17-letnimi izkušnjami, veliko (a ne vse) lahko naredimo s primernimi vajami za krepitev mišic tega predela. In prav na te mišice pogosto povsem pozabimo. Dobro poznamo vaje za krepitev mišic nog, rok, trebušnih, prsnih in hrbtnih mišic, pozabljamo pa, da lahko krepimo tudi mišice vratu in čeljusti, ki nam lahko pomagajo do lepše oblike in pri zmanjševanju motečega podbradka.

S katerimi vajami si lahko pomagate?

1. vaja: Ukrivljanje vratu

To vajo delamo v ležečem položaju. Ulezite se na hrbet. Vrat in hrbtenica sta ravni, nogi poravnani. V tem udobnem ležečem položaju jezik potisnite na zgornji del neba – tako aktivirate sprednji del mišic vratu. Sedaj začnete počasi dvigovati glavo, kot bi jo ukrivljali, in čeljust počasi približujte prsnemu košu (glavo ukrivljeno dvignete približno 5 cm od tal). Pri tem pa ne dvigujte trebuha in ne usmerjate čeljusti navzven. Vajo lahko začnete z desetimi ponovitvami (3 x 10). Izvajajte počasi in dvig stopnjujte postopoma.

Profimedia

2. vaja: Dvig brade

Vajo izvajamo v sedečem položaju. Pomaga nam lahko pri krepitvi mišic obraza in brade. Najprej poiščite udoben sedeč položaj ter poravnajte hrbtenico. Z zaprtimi usti potisnite spodnji del čeljusti naprej tako, da se spodnja ustnica rahlo dvigne navzgor (glava ostane na miru). Dvig zadržite 10 do 15 sekund in sprostite. Naredite lahko tri sete po 15 ponovitev.

3. vaja: Upogib glave

Vajo lahko izvajamo v sedečem, stoječem ali ležečem položaju. Pomembno je, da so hrbtenica, vrat in glava poravnani. Nato glavo rahlo (za nekaj centimetrov) upognite nazaj, da boste začutili vratne mišice okoli grlenega predela in zadaj za njim. Zadržite nekaj sekund in se nato vrnite v prvotni položaj. Premikajte le glavo, hrbet in ramena ostaneta na miru. Naredite lahko 3 sete po 10 ponovitev.

Če se med vajo pojavijo bolečine, z izvajanjem prenehajte.

Članek je informativne narave. Vaje so namenjene posameznikom brez zdravstvenih težav; če imate težave, se posvetujte s strokovnjakom.

VIR: healthline.com (+ slike z vajami)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!