4 horoskopski znaki, ki veljajo za najbolj impulzivne

Magazin 13. Nov 202208:45
par, moški, ženska
Profimedia

Za nekatere osebe se zdi, da sploh ne pomislijo, preden nekaj povedo ali naredijo, tudi ko gre za življenjsko pomembne odločitve.

Astrologi pravijo, da – ko gre za impulzivne odzive – štirje znaki naravnost izstopajo. Nagnjeni so k temu, da pogosto reagirajo nepremišljeno, pozneje pa se zaradi svojega odziva opravičujejo. Zato je dobro, da predvsem poznajo sebe, da bi se lahko v prihodnje izognili neprijetnim situacijam v odnosih z drugimi. Za katere znake gre? Navedeni so v nadaljevanju.

Oven

Gre za ognjeni znak, katerega pripadniki slovijo po nepotrpežljivosti. V kombinaciji z že pregovorno trmoglavostjo ovnov pa je to lahko kombinacija osebnostnih lastnosti, ki znajo zelo slabo vplivati na odnose z drugimi. Ovni ne razmišljajo preveč – ko se odločijo, je to to. Prav tako niso pripravljeni sprejeti dobronamernih nasvetov tistih, ki so jim blizu. Čeprav marsikdo misli, da so ovni zelo odločni, so pogosto prav nepremišljeni. Ne razmislijo dovolj temeljito o posledicah svojih dejanj, dokler se jim te same od sebe ne pokažejo. Pogosto jih pri delovanju vodijo čustva, tako kot pri zapravljanju denarja – v trenutku so pripravljeni potrošiti ves svoj zaslužek, če se jim tako zdi prav. Zato malce več previdnosti ne bo škodilo.

Ribi

Ti ljudje veljajo za čustvene in občutljive, radi se predajajo sanjarjenju z odprtimi očmi. Hkrati pa so zelo ustvarjalni in slovijo po impulzivnosti. To je lahko včasih zelo očarljivo in simpatično, lahko pa je tudi moteče. Ker se ribe same tega zavedajo, se v strahu pred sprejetjem napačne odločitve pogosto ne odločijo za nič. Lahko se jim zgodi, da obtičijo na mestu, potem pa – da bi se končno premaknili – sprejmejo impulzivno in najslabšo možno odločitev. Svojo impulzivnost pripisujejo želji, da je vse, kar naredijo, preprosto popolno.

Dvojčka

Gre za osebe, ki vedno lovijo ravnovesje znotraj svoje dvojnosti – med svojim umom in dušo. Pogosto se zgodi, da ne premislijo dovolj dobro, preden nekaj povedo. To pa ravno zato, ker jih zmede lastna dvojnost. Lahko so zelo nedosledni, kar je še en razlog za impulzivno vedenje. Njihov duh je nemiren, pogosto so tudi nepotrpežljivi. Zato ne čudijo njihovi hitri odzivi, ki vedno niso najprijetnejši za najbližje. Pogosto lahko sprejmejo odločitev, za katero se pozneje izkaže, da je bila res slaba.

Strelec

To so ljudje, ki imajo svoboden in širok um, veljajo za prave pustolovce. Z njimi ni nikoli dolgočasno. Radi ustrežejo drugim, zato bodo morda prehitro obljubili nekaj, česar ne morejo ali pozneje niti nočejo izpolniti. Sami sebi bodo očitali prehitro odločitev, a nekako jim manjka volje, da bi to poskušali spremeniti. Ne razmišljajo veliko o tem, kaj je vzrok za njihove slabe ocene situacije, a prav temu bi morali posvetiti pozornost. Dobro pa je, da je njihov značaj blag in prijazen, tako da s svojo impulzivnostjo drugim ne povzročajo prevelike škode.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.