4 napake, zaradi katerih vam lahko prekomerno izpadajo lasje

Magazin 28. Mar 202213:15 0 komentarjev
umivanje las, frizerski salon
Profimedia (fotografija je simbolična)

Imate občutek, da vaši lasje hitreje izpadajo? Morda delate katero od napak pri njihovi negi.

Vsem izpadajo lasje – v povprečju do 100 las na dan. Lahko pa se zgodi, da opazite povečano oziroma prekomerno izpadanje las. Do tega lahko pride iz več razlogov, tudi zaradi zdravstvenih težav, a pomembno vlogo ima tudi vsakdanja nega las.

Če ste opazili, da vam lasje hitreje izpadajo, se najprej prepričajte, da ne delate katere od štirih napak pri njihovi negi.

1. Prepogosto umivanje las

Nekateri si lase umivajo vsak dan, saj hočejo, da so lasje videti sveže. No, prepogosto umivanje las z močnimi šamponi lahko vodi do povečanega izpadanja. Če si prepogosto umivate lase, odstranjujete naravno olje na temenu, koža pa postane bolj suha. Poskušajte umivanje omejiti do 2- ali 3-krat na teden ter uporabljajte blage šampone in hranljive regeneratorje.

2. Ne uporabljate spreja za zaščito pred toploto

Sušilci in likalniki za lase niso največji prijatelji las. Vsi imamo radi lepo urejeno pričesko, a če pri tem redno uporabljamo sušilnik, krtačo, likalnik, je treba lase zaščititi pred toploto. Zato obvezno uporabite sprej za zaščito las, ki je obogaten z vitamini in minerali. Tako boste preprečili prehitro izpadanje in jih zaščitili pred uničevanjem.

3. Pri negi niste dovolj pozorni

Nega las se sicer začne z umivanjem, uporabo šampona in regeneratorja, a se tu ne konča. Občasno lasem privoščite dodatno hidratacijo – še najbolj bodo učinkovale ustrezne maske za lase. Tako jih boste lažje razčesali, pa še lepo navlaženi bodo. Seveda boste tudi pričesko lažje oblikovali.

4. Dolge lase spenjate v čvrst čop

Tisti, ki imate daljše lase, si jih verjetno vsaj občasno spnete, da vas ne bi motili med rekreacijo ali drugimi opravki. A bodite pri tem pozorni, da las ne spnete pretrdo. Tako boste zategnili lasne korenine, vse skupaj pa se lahko konča s pospešenim izpadanjem. Z lasmi ravnajte nežno, spnite jih v malce ohlapnejši čop.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!