4 preprosti triki: kako se znebiti madežev potu na oblačilih

Magazin 24. Sep. 202108:00
Delite:
potenje
Foto: Profimedia

Trenutno smo v obdobju, ko je zjutraj hladno, čez dan pa se lepo ogreje, zato se pogosto preteplo oblečemo. Rezultat so lahko neprijetni potni madeži, ki pa jih lahko preprosto preprečimo.

Oblecite spodnjo majico

Res je, da gre za dodaten sloj oblačil, a je vredno nekoliko potrpeti. Spodnja majica namreč zadrži pot ter tako bluze in srajce obrani potnih madežev. Če vam vseeno ni do dodatne plasti oblačil, obstaja alternativa, ki se imenuje protipotne blazinice. Te lahko najdete v trgovinah z izdelki za osebno higieno.

potenje
Foto : Profimedia

Negujte svoje pazduhe

Preveč poraščene pazduhe bodo zadrževale vlago in pot, zato jih redno negujte. Pobrite pazduhe se namreč hitreje sušijo pot in posledično ne oddajajo neprijetnih vonjav.

Uporabljajte manj dezodoranta

Tu velja pravilo: manj je bolj suho! Nobenega dokaza ni, da bi več plasti dezodoranta dlje ohranjalo suho in svežo pazduho, kvečjemu bo koža potrebovala dlje, da vpije vso to tekočino. Raje nanesite samo eno plast kakovostnega dezodoranta in počakajte, da se ta povsem posuši, preden oblečete majico oz. zgornje oblačilo.

potenje
Foto : Profimedia

Majico operite takoj

Ko se že zgodi nevzdržno, poskrbite, da boste majico s potnim madežem oprali čim prej, saj je zasušen madež potu resnično trdovraten in lahko se zgodi, da bo odstranjevanje poškodovalo tkanino, še zlasti njeno barvo. Svež madež odstranita že hladna voda in kapljica detergenta.

Komentari

Vaš komentar