4 presenetljive skrivnosti srečnih parov

Magazin 22. Sep 202216:15
Zaljubljen par
Profimedia

Se vam zdi, da poznate vse recepte za srečen zakon? Preverite nekatere skrivnosti, ki vam bodo morda dale še drug pogled na vaše partnersko razmerje.

Pobrskali smo po spletu in naleteli na nekaj zanimivih nasvetov zadovoljnih parov.

Istočasno se odpravijo v posteljo

Žene, ki so bolj zadovoljne s svojim zakonom, se v posteljo odpravijo istočasno kot partner. Študija Univerze v Pittsburghu, ki je 10 dni spremljala vzorce spanja različnih zadovoljnih parov, je pokazala, da se ženin in možev spalni urnik v tem primeru prekrivata v kar 90 odstotkih. Ženske, ki v zakonu niso bile zadovoljne, so se s partnerjem pri spanju prekrivale le za polovico.

Strokovnjaki so zato prepričani, da je dobro, če se v posteljo odpravite takrat kot vaš partner – če vam urnik to seveda dovoljuje.

Par
Profimedia

Ni jih strah zaspati v jezi

Se spomnite tistega nasveta, da se v posteljo nikoli ne odpravite jezni? Očitno le ni tako. Celo najsrečnejši pari bodo zaspali, medtem ko se še vedno razburjajo zaradi prepira. Bistvo je, da naslednji dan s svežo glavo ponovno proučite svoje besede, namesto da bi jih ignorirali in pozabili nanje.

Gojita močne socialne povezave

Redna srečanja s prijateljicami ali prijatelji krepijo vaš zakon. Ljudje z močnimi prijateljskimi mrežami so običajno srečnejši v odnosih kot tisti, ki vso svojo energijo usmerijo v romantična partnerstva. Ti so namreč pogosto izolirani, in zatorej odvisni le od partnerja, medtem ko lahko družabno življenje s prijatelji zvezo obogati.

par
Profimedia

Svojih otrok ne postavljajo vedno na prvo mesto

Imeti otroke je pogosto izčrpavajoče, a če vso svojo energijo usmerite v potomstvo, vam bo ostalo zelo malo časa za partnerstvo. Pari imajo pogosto čas drug za drugega šele, ko otroci zaspijo. Prav zato ta čas postane še toliko bolj dragocen, zato ga ne izkoristite za brskanje po telefonu ali nemo gledanje televizije. Včasih pa naj pride tudi dan, ko so otroci srečni pri babici ali varuški, vidva pa si vzemita čas zase.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.