4 stvari, ki jih Kate Middleton vedno nosi v torbici (in občasno presenečenje)

Magazin 14. Dec 202217:00
Kate Middleton
Profimedia

Zanimivo, celo način, kako Kate na uradnih dogodkih nosi torbico, ki jo vedno drži spredaj in z obema rokama, ima svoje ime.

Torbice za kraljevo družino niso le modna muha in zgolj estetska zadeva. Kraljica Elizabeta II. se na primer ni nikoli poslovila od svoje kultne torbice Launer (tudi na zadnji fotografiji na Balmoralu), ki jo je med drugim uporabljala tudi za tajno komunikacijo s svojim osebjem. Torbica na tleh je pomenila nezanimiv pogovor, položena na mizo pa je bila znak, da se bo zaključilo kosilo ali večerja. V njem po besedah kraljevih biografov niso smeli manjkati ogledalce, šminka, mentolovi bomboni, pisalo in očala za branje ter celo Paddingtonov sendvič s pomarančno marmelado.

Tudi Kate Middleton, ki je vajena pošiljati šifrirana sporočila z videzom in nakitom, izbere primerno torbico glede na obleko, priložnost in sogovornika. V notranjosti so štirje predmeti (+1), brez katerih princesa ne more shajati.

Princess Of Wales
Profimedia

Kaj je v torbici Kate Middleton?

Na to vprašanje odgovarja Marcia Moody v knjigi Kate: A Biography iz leta 2013. Po besedah pisatelja in kraljevega dopisnika revije OK! valižanska princesa v  torbici vedno nosi štiri stvari: ogledalo, paket matirnih robčkov (zelo lahki papirčki, ki vpijejo odvečni sebum, ne da bi uničili ličila), robček in balzam za ustnice.

Kate Middleton
Profimedia

Ko velikost torbe to dopušča, se ne odreče fotoaparatu. Moody je v knjigi, ki se nanaša na kraljevo turnejo Kate in Williama po Kanadi leta 2011, zapisala: “Ker je bila vedno navdušena fotografinja, je iz torbe vzela svoj fotoaparat Canon in naredila nekaj osebnih fotografij.”

Kate Middleton
Profimedia

Zanimivo, način, kako Kate na uradnih dogodkih nosi torbico, ki jo vedno drži spredaj in z obema rokama, ima svoje ime: Cambridge Carry, dobesedno “način Cambridge” (kar bi glede na njen novi naziv moralo postati Wales Carry). Myka Meier, vodilna strokovnjakinja za bonton, je za britanski tabloid The Sun pojasnila, da nič ni prepuščeno naključju. “Ta drža je zelo uporabna, zlasti če ste nervozni,” pravi ustanoviteljica šole Beaumont Etiquette. “Kate jo uporablja, kadar se mora pogovarjati z nekom, ki ga ne pozna, da bi imela roke zaposlene in ne bi preveč gestikulirala ali delala čudnih gibov ter bi se obenem izognila nezaželenim stiskom rok.”

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.