4 stvari, ki na prvem zmenku pomenijo rdeči alarm

Magazin 23. Sep 202216:30
Zmenek
Profimedia

Statistike kažejo, da je na svetu vse več samskih ljudi. Očitno je lahko dandanes izziv spoznati primerno osebo, ki z nami deli podobne poglede in interese. Da bo iskanje lažje, preverite 4 stvari, o katerih naj na prvem zmenku ne bi nikoli razpravljali in so lahko znak za alarm.

Zmenki so lahko naporni in utrujajoči. Sploh če se na zmenku znajdete z osebo, ki ne obeta nič pozitivnega, npr. z osebo, ki je nespoštljiva, čustveno nedostopna, ji ni mar za vaše počutje itn.

Slabi zmenki lahko vplivajo na samozavest, voljo do spoznavanja novih ljudi, vas navdajo z obupom in pahnejo v negotovost glede prihodnosti. Pa vendar sploh ni potrebe, da doživljate slabe zmenke in zapravljate čas z ljudmi, ki ne obetajo nič dobrega. Naučite se že na prvem zmenku prepoznati znake, ki kažejo, da oseba ni pripravljena na resnejše razmerje, in hkrati spoznajte stvari, o katerih zares ni dobro razpravljati že na začetku.

Seks je najpomembnejši

Nič ni narobe s tem, da se po nekaj zmenkih pogovarjate tudi o spolnosti. Pa vendar, če oseba spoštuje vaše osebne in intimne meje, na prvem zmenku ne bo govorila o seksu in se zanimala za vaše spolno življenje. Oseba, ki z vami misli resno, bo najprej želela vzpostaviti prijetno vez. Zanimalo jo bo, kaj imate radi v življenju, in želela bo poskrbeti za skupno dobro počutje. Prav tako bo razumela, da je spolnost v odnosu pika na i.

Profimedia

Veliko govori o bivšem partnerju

Oseba, ki se zares zanima za vas, se bo maksimalno potrudila, da naredi dober vtis. To pomeni, da zagotovo ne bo omenjala bivšega partnerja. Še manj bo o njem razvijala daljše pogovore. Vaš sogovornik se bo potrudil, da bo pozoren in bo s svojimi dejanji dajal občutek, da ste zanj posebni. Vsekakor v to niso vključeni pogovori o bivšem. Če oseba že na prvem zmenku omenja bivšega, zmenek čim prej zaključite. Verjetno ga še ni prebolela ali zaključila zveze z njim.

Že na začetku omenja skupno življenje

Četudi hrepenite po skupnem življenju in družini, pa tudi pogovori o tem na prvih zmenkih niso ravno primerni. Osebe namreč še ne poznamo dovolj dobro. O njej moramo še marsikaj izvedeti, da bomo zares lahko vedeli, ali smo dovolj kompatibilni za skupno življenje. Pozneje, ko se že bolje spoznate in ste preživeli nekaj zmenkov in časa skupaj, pa je seveda pogovor o tej temi dobrodošel. Bodite previdni, če bi vas oseba že po prvih zmenkih rada predstavila družini ali si želi, da se preselite k njej. To je zares rdeči alarm.

Profimedia

Je negativno naravnana in se pritožuje

Tudi z osebami, ki so negativno naravnane in se ves čas pritožujejo, ostanite malce na distanci. Na prve zmenke običajno ne hodimo negativno razpoloženi, ampak se jih veselimo in komaj čakamo, da bomo spoznali novo osebo ter izvedeli vse o njej.

VIR: https://www.psychologytoday.com/, https://www.forbes.com/  in https://ourworldindata.org/living-alone

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.