4 učinkoviti nasveti proti izpadanju las

Magazin 25. Feb 202217:45 0 komentarjev
Izpadanje las
Profimedia

Imate težave z izpadanjem las? Preverite štiri nasvete, kako si pomagati.

Masaža lasišča

Masaža lasišča je izjemno sproščujoča. Študija pa je pokazala, da so njeni učinki morda širši, saj naj bi pomagala tudi proti izpadanju las. Z japonsko študijo, v katero so zajeli nekaj mladih in zdravih moških, ki so 24 tednov redno izvajali štiriminutno masažo lasišča, so dokazali, da lahko masaža lasišča pripomore k hitrejši rasti las in večji gostoti.

Hrana, ki spodbuja rast las

Lasni mešički potrebujejo energijo za rast, energije pa jim zmanjka, ko nimajo hrane, iz katere bi jo lahko črpali. Zdravo prehranjevanje je ključno. Za močne lase naj bi uživali predvsem jajca, saj so dober vir proteinov in biotina – njihovo pomanjkanje naj bi se povezovalo tudi z izpadanjem las, špinačo, ki vsebuje veliko zdravih snovi, med njimi železo, vitamin A in C – vsi pa so potrebni za lase, avokado, ki je bogat z zdravimi maščobami, oreščke in semena, proso itn.

Profimedia

Piling lasišča

Zdravi lasje se začnejo z zdravim lasiščem, in če okolje, v katerem rastejo, ni zdravo in v ravnovesju, se poslabša tudi produktivnost lasnih mešičkov. Posledica je lahko prekomerno izpadanje las, tanjši in manj kakovostni lasje itn. S pilingom lahko odstranite odmrle kožne celice in pripravite lasišče, da je bolj dovzetno za blagodejne učinke šampona, zato je vsaj enkrat mesečno pred šamponiranjem dobro narediti tudi piling lasišča.

Profimedia

Obvladovanje stresa in sproščanje

Razlogov za izpadanje las je lahko zares veliko, zato se je treba o tem posvetovati z ustreznim strokovnjakom. Eden izmed razlogov je lahko tudi stres. Prav lasje in lasišče sta bolj na udaru zaradi stresa. S študijo, ki so jo opravili na univerzi Harvard v ZDA, so pokazali, da predvsem kronični stres izjemno negativno vpliva na celice lasnega folikla in lasišče samo. Odziv lasišča na stres lahko vodi do prekomernega izpadanja las. Da bi zmanjšali vpliv stresa, je pomembno, da se redno sproščate in se naučite tehnik obvladovanja stresa.

Članek je informativne narave, v primeru resnejših težav se nujno posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!