5 dejstev o ljudeh, rojenih februarja

Magazin 21. Feb 202207:30
Jennifer Aniston
Foto: Profimedia

Če ste rojeni v februarju, preberite pet dejstev, ki naj bi veljala za vas.

1. Februarski otroci so večji

S študijo, v kateri so spremljali 21.000 otrok od rojstva in do sedmega leta starosti, so ugotovili, da so otroci, rojeni v zimskem času, precej večji od drugih. Prav tako so bili težji in so imeli večji obseg glave. Najboljše od vseh so se odrezali tudi na inteligenčnih testih. Odgovor na vprašanje, ali ugotovljena dejstva veljajo tudi za odraslo dobo, ostaja neodgovorjeno.

2. Zanje je značilna umirjenost

Otroci, rojeni februarja, naj bi bili bolj simpatični in čustveno stabilni. Raziskava, ki so jo opravili na Madžarskem in v katero so zajeli 400 posameznikov, je namreč pokazala, da naj bi imeli februarski otroci manj nihanj v razpoloženju od preostalih. S študijo so pod drobnogled vzeli tipe osebnosti in osebnostne lastnosti otrok, rojenih v vseh letnih časih, in jih med seboj primerjali. Ugotovili so, da so vsi otroci, rojeni pozimi, bolj umirjeni.

3. Imajo največje možnosti, da postanejo slavni

Dobra novica za vse rojene februarja oz. v astrološkem znamenju vodnarja. Raziskava, objavljena v reviji za družboslovne znanosti (angl. Journal of Social Science), pravi, da naj bi imeli posamezniki, rojeni v obdobju astrološkega znamenja vodnarja (rojeni od 20. januarja do 18. februarja), največ možnosti, da postanejo slavni in prepoznavni. Med njimi naj bi bilo tudi največ genijev. Spet druga britanska študija pa je pokazala, da naj bi imeli posamezniki, rojeni februarja, umetniški potencial in največje možnosti, da postanejo umetniki.

Profimedia

4. So prijetna družba

Rojeni februarja, naj bi veljali tudi za dobro družbo. Februarja so rojene tudi številne znane osebnosti, kot na primer ameriška igralka Drew Barrymore, košarkar Michael Jordan, pevka Sheryl Crow, igralka Jennifer Aniston, pa tudi George Washington, Abraham Lincoln, Steve Jobs, Elizabeth Taylor

5. Imajo manj nevroloških težav, a več težav s spanjem

Posamezniki, ki so se rodili februarja, marca in aprila, naj bi imeli manjše možnosti za razvoj nevroloških težav, a večje možnosti za pojav motenj spanja.

VIR: independent.co.uk, today.com, huffpost.com

Komentari

Vaš komentar