5 napak, ki se jim je treba izogniti, če radi nosite črne kavbojke

Magazin 30. Sep 202217:45
Črne kavbojke
Profimedia

Dobro se podajo tako rekoč k vsemu. Toda nekaj napačnih odločitev lahko ogrozi njihov ogromen estetski potencial.

Kako nositi črne kavbojke? Zbrali smo napake, ki se jim je bolje izogniti.

1. Združevanje preveč odtenkov

Res je, da je črna barva idealna podlaga za kombiniranje tako rekoč vseh drugih barv, vendar morate biti pozorni na končni učinek in se izogibati vnašanju preveč odtenkov v celoten videz. Na splošno je priporočljivo, da se omejite na dva, največ tri, pri čemer upoštevajte tudi obutev.

2. Vedno kupite isti model

Razumljivo je, da ko končno najdete model kavbojk, ki najbolje poudari vašo silhueto, se vedno odločite zanj, morda celo več let zaporedoma. Vendar pa se lahko ta dolgotrajna zvestoba na dolgi rok izkaže za napako, saj vam onemogoča nošenje modnih modelov, ki bi vam morda prav tako dobro pristajali, hkrati pa bi v vašo garderobo vnesli zdravo svežino. Med najbolj trendnimi kavbojkami ta hip so vrečaste kavbojke, kavbojke z visokim pasom ter modeli z ravnimi nogami in zvonastim spodnjim delom.

3. Neupoštevanje obutve

Morda se zdi nepomemben vidik, vendar je pri nošenju črnih kavbojk pomembno izbrati obutev, ki jih bo poudarila. Pri tem morate upoštevati silhueto, tj. ali gre za oprijete, ravne ali vrečaste modele, pri čemer upoštevajte predvsem dolžino hlačnic. Bele superge so običajno rešitev; če kavbojke nosite s škornji, mokasini ali ravnimi čevlji, pa je vprašanje bolj zapleteno, zato je priporočljivo opraviti nekaj testiranj in preveriti estetsko združljivost hlač in obutve.

4. Ne kombinirate jih s potiskanimi oblačili

Da bi se izognili napakam in zagotovili vedno brezhiben videz, vedno izberete popolnoma črno barvo. A če občasno ne vključite nekaterih potiskanih oblačil, na primer s cvetličnimi ali živalskimi motivi, omejite spekter možnosti, ki jih ponuja črna barva. Ne smete pozabiti, da bo igranje z drznimi ali vzorčastimi oblačili vašemu slogu vdihnilo svež pridih.

5. Ne nosite pasu

Kot pravi stari pregovor, se hudič skriva v podrobnostih, in če pri nošenju črnih kavbojk ne nosite pasu, obstaja nevarnost, da bo učinek obleke ”sploščen” ali celo nepopoln, zlasti če so hlače z visokim pasom. Poudarjanje pasu s tem dodatkom lahko vaši postavi koristi bolj, kot si mislite, saj boste zaradi njega videti celo višji. Zabavajte se z različnimi debelinami, barvami, teksturami in okrasnimi motivi ter dopolnite videz z elegantnim detajlom, ki naredi razliko.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.