5 presenetljivih načinov uporabe navadnega mila, ki vam lahko zelo koristijo

Magazin 07. Nov 202115:15
umivanje telesa
Profimedia

Trdo milo je veliko več kot sredstvo za umivanje in osebno higieno, saj je precej bolj vsestransko, kot ste mislili do zdaj.

Klasično trdo milo v kosu je nepogrešljiv del kopalniške nege, običajno se tako uporablja za prhanje ali umivanje rok. Odlično je predvsem zato, ker vašo kožo nahrani, vzdržuje pa tudi njeno ravnovesje. Seveda je pri trdem milu izjemnega pomena njegova sestava, najboljša pa so tista, ki vsebujejo kakovostna in hranilna olja, kot so olivno, sončnično in orehovo olje. Pametno se je izogibati palmovemu olju, ki lahko vašo kožo le še bolj izsuši, odlična izbira pa so tudi tista trda mila, ki vsebujejo karitejevo, kokosovo ali kakavovo maslo.

Uporabite pa ga lahko tudi tako:

Trdo milo
Profimedia

1. Osvežite svoje predale

Če želite, da vaša oblačila prijetno dišijo, v omare in predale postavite trdo milo, in tako preprečite neprijetne vonjave, ki lahko nastanejo zaradi nerednega prezračevanja. Vaša oblačila bodo tako ostala sveža in dišeča; če se odločite za milo z vonjem sivke, pa vam bo to služilo za odganjanje nadležnih moljev.

2. Znebite se trdovratnih madežev

Trdo milo čudežno deluje proti trdovratnim madežem. Rešitev z njim je namreč zelo preprosta, saj ga enostavno vtrte na mesto, kjer je madež, in počakate, da se posuši. Kos oblačila nato operete v pralnem stroju na standardnem programu.

3. Odišavite obutev

V čevlje in športne copate postavite kos mila in ga pustite delovati čez noč. Čevlji bodo prav sveže dišali.

4. Rešite zataknjeno zadrgo

Še zlasti takrat, ko se človeku mudi, je zataknjena zadrga zoprna in nepotrebna nadloga. S pomočjo trdega mila to zadrego rešite zelo hitro, z njim le podrgnite po zadrgi in težava bo rešena, vi pa že lahko hitite novim opravkom naproti.

5. Zaščitite nohte

Če se odpravljate na vrt ali se lotevate kakšnega drugega bolj umazanega opravila, si pred tem pod nohte vtrite trdo milo, s čimer boste uspešno preprečili umazaniji, da se vam zarije pod nohte. Po končanem delu si roke zgolj umijte in vtrto milo odstranite.