5 znakov, da uživanje alkohola uničuje vaše odnose

Magazin 15. Maj 202215:15
Delite:
Tom Cruise
Foto: Profimedia

Partnerske zveze običajno končamo zaradi nezmožnosti skupnega razvoja. Alkohol lahko izrabljamo za bežanje pred seboj in pred odgovornostmi, zato lahko z zlorabo te substance tudi uničimo odnose. 

Poglejmo si 5 očitnih načinov, ko prekomerno uživanje alkohola že načenja kakovost našega partnerskega odnosa. 

1. Prioriteta postane alkohol, in ne partner

Zaradi omamljenosti zelo težko uvidimo potrebe in želje drugega. Težko bomo sočutni do sočloveka ali opazili, da nekdo trpi. Odvisnost je bolezen uma z razlogom – saj ga popolnoma prevzame in preuredi njegove prioritete. Tudi najbolj globoka in močna ljubezen lahko izpuhti zaradi prepogostega izkoriščevanja alkohola. Ste kdaj pozabili na dogovor s partnerjem, ker ste bili opiti? Raje preživite noč v baru kot v postelji z ljubljeno osebo? Ste večkrat preživeli lep dan v postelji in zdravili mačka, namesto da bi ga preživeli z nekom, ki ga imate radi?

2. Ko ste pod vplivom alkohola, ste drug človek

Ljudje pijejo med drugim tudi zato, da se sprostijo ali zabavajo. Takrat si morda upajo več. Morda niste agresivni kot nekateri, temveč ste takrat zgolj veseli. A zavedajte se, da opita iskrenost človeku ne pomeni toliko kot “trezna iskrenost”. Naučite se iskrenosti, ko ste trezni. To je edino, kar šteje.

3. Zanemarjate hobije, ki ne vključujejo alkohola

Ste včasih počeli več stvari? Sta s partnerjem počela več skupnih aktivnosti, ki so vaju povezovale in poglabljale vajin odnos, zdaj pa tega ni več? Pretirano zlorabljanje alkohola odvzame željo po drugih aktivnostih, pogosto pa ostanemo tudi brez energije za karkoli drugega. Če nimate energije, da bi šla s partnerjem na sprehod, imate pa energijo, da greste za več ur v gostilno, se ne čudite, če bo vaš partner odšel in si poiskal nekoga, s katerim bo lahko spet delil stvari, ki ga osrečujejo.

4. Vaše spolno življenje ne blesti

Alkohol vpliva tudi na spolnost. Moški imajo lahko pod vplivom alkohola težave z erekcijo. Prav tako pa v opitem stanju ne zmorete izraziti pristne ljubezni in se popolnoma odpreti ter začutiti pristne povezave s sočlovekom. Če je eden od partnerjev veliko časa omamljen, je konec zveze lahko neizogiben.

5. Večkrat držite v roki steklenico kot partnerja za roko

Pogoj za zdrav odnos je odprta, iskrena in redna komunikacija s partnerjem. Če ste pod vplivom alkohola, to ni mogoče. Partner začne potiskati čustva in neizrečene besede. Nekega dne bo tudi njegova “steklenica” polna in mu bo prekipelo.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar