6 napovedi Nostradamusa za leto 2023

Magazin 27. Dec 202207:00
nostradamus
Profimedia

Kaj naj bi znani francoski astrolog napovedal za leto 2023? Vse njegove napovedi seveda niso resnične, nekatere pa lahko povežemo z dogodki, ki so se zgodili v preteklosti.

Pred skoraj 500 leti je Michel de Nostradame oz. Nostradamus izdal svojo zloglasno knjigo Les Prophéties, ki vsebuje 942 napovedi, ki naj bi napovedovale prihodnost. V knjigi naj bi bile tudi napovedi o drugi svetovni vojni, Hitlerjevem vzponu na oblast in francoski revoluciji.

Francoski astrolog naj bi napovedal tudi atentat na Johna F. Kennedyja in celo teroristične napade 11. septembra na Svetovni trgovinski center v New Yorku. Nostradamusu pripisujejo tudi napoved začetka pandemije koronavirusa. Po nekaterih poročilih se je doslej uresničilo več kot 70 odstotkov njegovih prerokb.

Tukaj je nekaj Nostradamusovih napovedi za leto 2023.

Globalno segrevanje

Leta 2023 je Nostradamus napovedal, da se bodo temperature še dvignile, prav tako naj bi se dvignila gladina morja do nepričakovanih ravni. Zapisal je: “Žive ribe v Črnem morju bodo skoraj vrele.”

Civilni nemiri

Ob trenutni krizi življenjskih stroškov in naraščajočem globalnem segrevanju bi lahko državljanski nemiri leta 2023 dosegli nove razsežnosti. Zapisal je tudi: “Obraz, namazan z mlekom in medom, leži na tleh.” Ta napoved namiguje, da lahko pride do upora proti bogatim, ko se bodo ljudje borili proti propadajočemu gospodarstvu.

Novi papež

Nostradamusova naslednja napoved za leto 2023 je prihod novega papeža, ki bo nasledil Frančiška. Napovedal je, da bo papež Frančišek zadnji pravi papež in da bo naslednji papež povzročil propad cerkve, kot jo poznamo danes.

Francoski mistik je zapisal nekako takole: “V končnem preganjanju svete rimske cerkve bo Rimljan Peter pasel svojo čredo med številnimi stiskami, potem pa bo mesto s sedmimi griči uničeno in sodnik bo sodil ljudstvu … Konec.”

Nebeški ogenj

Nostradamus je predvidel tudi nebeški ogenj na kraljevi stavbi. Privrženci Nostradamusa verjamejo, da bi se to lahko nanašalo na začetek novega svetovnega reda.

Pristanek na Marsu

Nostradamus je v svoji knjigi prerokb skrivnostno omenil “pad svetlobe na Mars”. To bi lahko razložili s premikanjem planeta nazaj na nebu zaradi retrogradnega gibanja. Po drugi strani pa bi se lahko nanašalo na prizadevanja človeštva, da bi dosegel ta planet. Elon Musk, ustanovitelj SpaceX in novi lastnik Twitterja, že dolgo napoveduje, da bodo ljudje do leta 2029 pristali na Marsu.

Gospodarska katastrofa

Po pandemiji covida-19 in trenutni vojni v Ukrajini se svet sooča z gospodarsko krizo, številne države pa so trenutno v nemirnih vodah. Francoski videc je v svoji knjigi napovedal, da se bo cena pšenice dvignila tako visoko, da bo človek jedel svojega sočloveka. Ta napoved nakazuje, da bi lahko gospodarska recesija povzročila disharmonijo zaradi naraščajočih življenjskih stroškov.

Ne glede na to, kaj je prerok napovedal v 16. stoletju, pa se moramo ljudje zavedati, da imamo vsak dan in prav vsak trenutek možnosti za spremembe in boljše odločitve.

Vir: wionews.com

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.