6 pozitivnih učinkov občasnega lenarjenja

Magazin 24. Feb 202217:30 0 komentarjev
ženska
Profimedia

Morda lenarjenje le ni tako slabo, kot si mislimo ... Pa vendarle z njim ne pretiravajte.

Nekoga označiti za lenuha ima precej negativen prizvok, običajno ob lenarjenju ne pomislimo na nič dobrega. Pravzaprav pa je za vas lahko dobro, da si tu in tam privoščite malce lenarjenja. Zakaj?

1. Morate se sprostiti in spočiti

Ker ste tudi vi samo človek, ne boste zmogli hitrega tempa, neštetih obveznosti in stresa, ki ga prinese vsak dan posebej, če se občasno ne odklopite in malo sprostite. Tudi če to pomeni lenarjenje na kavču, popoldanski počitek ali poležavanje na terasi. Če telo to potrebuje, mu privoščite! Vaš čas ne bo izgubljen, ko si boste spet napolnili baterije.

2. Bodite s partnerjem

Posebno če ne najdeta veliko časa samo za vaju, je pomembno, da včasih lenarita skupaj. Povežita se, pogovarjajta, pocrkljajta … Ne bosta le okrepila vajine vezi in razmerja, ampak poskrbela tudi za boljše počutje. Drug drugega bosta ponovno lahko opomnila, da sta si v oporo. Objem in poljub sta včasih vse, kar potrebujete.

3. Osredotočite se na dolgoročne cilje

Ko se odklopite od dela in ste nekaj časa v svoji družbi, se lahko vprašate, ali vse, kar počnete, vodi do vaših dolgoročnih ciljev. S čim jih izpodbijate in kako prihajate bližje k njim? Razmislite, kaj morate opustiti in kaj lahko dodatno storite, da izpolnite svoje želje. Ja, to lahko počnete pod udobno odejo.

4. Lažje se boste osredotočili

Ko delate že več ur skupaj in je pred vami še cela gora opravil, bi morali malce lenariti. Ne sliši se ravno logično, ampak v nasprotnem primeru boste morda delali počasneje in težje. Če za hip spočijete svoje misli, se uležete ali celo zadremate za 20 minut, boste nadaljevali spočiti, bolj boste produktivni in lahko celo dobite kakšno novo idejo.

5. Zabavno je

Tudi vam se je verjetno že kdaj zgodilo, da niste več videli smisla v tem, kar počnete. Ali da so se vsi dnevi zdeli enaki in ste potrebovali popestritev. Privoščite si malce lenarjenja! Lahko je precej zabavno. Razmislite, s katerimi novimi hobiji bi se radi ukvarjali, ali počnite, kar imate radi. Prebudite otroka v sebi, pocrkljajte se s hišnim ljubljenčkom in za kakšen nasvet vprašajte tudi otroke – oni so mojstri zabave!

6. Preprečili boste izčrpanost

Če se boste znali ustaviti in si privoščiti lenarjenje, verjetno ne boste privedli telesa do popolne izčrpanosti. Pravočasno si boste odpočili, se soočili s stresom in napolnili z novo energijo. Spočiti boste lahko na voljo drugim in učinkoviti pri svojem delu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!