6 trendov škornjev, ki so zavladali sezoni (nekateri so čisto presenečenje)

Magazin 29. Okt 202217:45
Chanel
Foto: Profimedia

Visoki, dežni, motoristični, kavbojski škornji ... Sezona škornjev je tu in za vsakogar se najde nekaj!

Jesensko-zimska sezona pomeni nove trende škornjev. Modna platforma Stylight je pred začetkom nove sezone kot običajno analizirala vedenje 160 milijonov potrošnikov letno. Teh 6 trendov škornjev je že osvojilo modni svet, bodisi so bili opaženi na modnih revijah za jesen in zimo 2022/23, da so jih posvojile znane osebnosti, ali so jih nosila modna dekleta na družbenih omrežjih. Med njimi izpostavljamo veliko vrnitev škornjev iz vinila in škornjev do stegen, ki so potrjeni za še eno sezono. Pomemben podatek je tudi, da gležnjarji to sezono niso več tako priljubljeni kot prejšnje sezone: povpraševanje po tem modelu se je letos zmanjšalo za 34 %. Tukaj si oglejte najnovejše trende, ki vam bodo pomagali pri začetku nove sezone.

Trendi čevljev za jesen-zimo 2022/23

Visoki škornji

S povečanjem števila iskanj za 45 % je trend visokih škornjev potrjen tudi to jesen. Modeli v nevtralni in vsestranski barvni paleti so prava modna predstava.

Courreges
Profimedia

Courrèges, jesen in zima 2022/23

“Slouchy” škornji

To je škorenj s širšimi linijami in sproščeno estetiko, idealna alternativa za tiste, ki niso za škornje do stegen ali zelo oprijete modele. Idealni za jesenske videze so škornji v nevtralni barvi znamke Isabel Marant, bolj drzni pa se odločite za vpadljiv model, kot so tisti s podpisom Paris Texas.

Isabel Marant
Profimedia

Isabel Marant, jesen in zima 2022/23

Dežni škornji

Kdo je rekel, da dežni škornji ne morejo biti modni? Zagotovo ne Chanel, ki je na svoji modni reviji za jesen in zimo 2022/23 predstavil izjemno šik model, ki je na voljo v različici do stegen in do sredine goleni. Najpomembnejša podrobnost? Logotip na sprednji strani škornjev. Na spletnem mestu Stylight se je število iskanj povečalo za 141 %. Medtem ko čakamo, da jih dobimo, se odločimo za model s klasičnimi linijami.

Chanel
Profimedia

Chanel jesen in zima, 2022/23

Škornji iz vinila

Število iskanj škornjev iz vinila se je povečalo za 1000 %! To je odličen način ohranjanja kondicije in lepega videza stopal. Za tiste, ki želite slediti trendu na izjemno eleganten način, so primernejši škornji iz lakastega usnja.

Coperni
Profimedia

Coperni, jesen in zima 2022/23

Oprijeti škornji

V porastu so tudi oprijeti škornji, saj se je število iskanj povečalo za 197 %. Model v slogu 90. let, ki je osvojil generacijo Gen Z. s tanko ali polno peto, škornji do kolen ali do stegen … Možnosti so številne.

Givenchy
Profimedia

Givenchy jesen in zima 2022/2023

Kavbojski škornji

Začetek sezone 2022 v garderobi zaznamuje zahodni veter! Kavbojski škornji so z 250-odstotnim povečanjem števila iskanj ponovno v središču pozornosti. V tej sezoni po možnosti do kolen!

Chloe
Profimedia

Chloé, jesen in zima 2022/23

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.