6 zvezdnikov, za katere morda niste vedeli, da prihajajo iz Ukrajine

Magazin 26. Feb 202214:30
Milla Jovovich
Foto: Profimedia

Žal se trenutno o Ukrajini ves čas govori zaradi oboroženih napadov Rusije na njihovo ozemlje. A Ukrajina, ki je že nekaj let v hudi gospodarski in politični krizi, je v resnici zelo pomembna evropska država, druga po velikosti ozemlja, z zelo bogato zgodovino in kulturo. Iz Ukrajine prihaja tudi kar nekaj največjih športnikov in pa zvezdnikov, ki jim je uspelo v Hollywoodu. V Kijevu je bila rojena igralka Milla Jovovich, otroštvo je v Ukrajini preživela Mila Kunis.

Trenutno je na trnih, kaj se dogaja v njihovi izvorni domovini Ukrajini, kar nekaj zvezd Hollywooda, ki sicer že dolgo živijo v ZDA. Prav vsi še vedno tekoče govorijo rusko ali ukrajinsko, odvisno od tega, od kod je njihova družina, in redno spremljajo ukrajinska poročila. Tudi ukrajinska skupnost je v Ameriki zelo močna in večina zvezdnikov ji finančno pomaga.

Mila Kunis

Mila Kunis
Profimedia

Preden se je z družino preselila v ZDA in ji je uspelo v televizijski seriji Oh, ta sedemdeseta, je Mila svoja prva leta otroštva preživela v mestu Černovcy v zahodni Ukrajini. Ko je imela sedem let, se je družina židovskega porekla preselila v ZDA. Tako se je morala Mila v drugem razredu naučiti angleško, za pomoč pri izgovorjavi pa jo je mama vpisala še v dramski krožek, kar se ji je očitno več kot poplačalo.

Milla Jovovich

Manekenka in filmska igralka Milla Jovovich je bila rojena leta 1975 v Kijevu, nato pa je družina nekaj let živela v Moskvi, od koder je bila Millina mama. Oče in mama sta nekaj časa čistila hišo Brianu DePalmi, čeprav je Millin oče Bogdan Bogdanović Jovović srbski pediater. Igralka je bila tako vzgojena v pravoslavni veri. Leta 1980, ko je bila Milla stara pet let, je njena družina iz političnih razlogov zapustila Sovjetsko zvezo in se preselila v London, nato pa v ZDA. Igralka zelo rada poudarja svoje korenine, tudi otroci govorijo rusko in radi pojejo narodne ukrajinske pesmi.

Vera Farmiga

Vera Farmiga
Profimedia

Čeprav je rojena v ZDA, je bila igralka Vera Farmiga vzgojena v ukrajinski skupnosti v New Jerseyu in vse do šestega leta ni govorila angleško. Zvezda filma Priklicano zlo je hodila v ukrajinsko šolo in tudi vse njene prijateljice iz otroštva so bile Ukrajinke.

Katheryn Winnick

Kanadska igralka, ki zaradi svojih modrih oči in bele polti velikokrat igra Skandinavke, je v resnici po obeh starših Ukrajinka. Zvezdnica zgodovinske serije Vikings s svojimi starši ter brati in sestrami ves čas govori ukrajinsko. Katheryn ne skriva svoje ljubezni do Ukrajine in je večkrat na družbenih medijih objavila, da stoji ob strani svoji domovini Ukrajini.

Leonard Nimoy

Leonard Nimoy
Profimedia

Pokojni zvezdnik Vojne zvezd Leonrad Nimoy je odrasel v židovski skupnosti v Bostonu. No, oba starša pa sta bila Žida iz Ukrajine, ki sta v ZDA pobegnila v začetku 20. stoletja. Družina je ves čas gojila močna čustva do Ukrajine, kjer so bili sicer Židje manjšina.

Olga Kurylenko

Olga Kurylenko
Profimedia

Olga Konstantinovna Kurylenko je francoska igralka in manekenka. A Olga se je rodila in odraščala v Ukrajini in je ukrajinskega, ruskega in beloruskega porekla: izredno lepotico so odkrili pri 13 letih, čez tri leta pa se je že preselila v Pariz, da bi nadaljevala manekensko pot. Svojo igralsko kariero je začela leta 2005, tri leta zatem pa je bila izbrana za Bondovo dekle v filmu Kvantum sočutja.

Komentari

Vaš komentar