7 najbolj očitnih trendov, ki so jih Londončanke nosile na aktualnem tednu mode

Magazin 23. Feb 202213:15 0 komentarjev
london fashion week ulični stil
Profimedia

V britanski prestolnici se je pravkar zaključil teden mode, ki je poleg spektakularnih modnih prezentacij postregel tudi s številnimi modnimi trendi z ulic. Londončanke napovedujejo, kaj bomo nosili to pomlad.

Tedni mode v svetovnih prestolnicah so vedno zelo dobri napovedovalci trendov, tudi ko gre za ulični stil. Tokrat smo prečesali ulice Londona in zbrali nekaj najbolj priljubljenih stilov, ki so jih nosila modna dekleta.

Retro

Vzorci, barve in silhuete s konca 60. in iz obdobja 70. let prejšnjega stoletja so eden najopaznejših vplivov letošnje pomadi. Londončanke jih še zlasti rade nosijo v obliki hlačnih kostimov ter z obilico modnih dodatkov, med katerimi izstopajo barve zlata in srebra.

london ulični stil
Profimedia

RnB
Zlati časi hip hopa in RnB ritmov, ki so jih še zlasti zaznamovale ženske glasbene skupine, kot sta Destiny’s Child in TLC, so se nedvomno vrnili, vsaj ko govorimo o modnih trendih. Sem spadajo široka oblačila, džins, bomber jakne, nizki pasovi, hlače z žepi, obleke s trakovi in izrezi.

london ulični stil
Profimedia

Optimizem
Londončanke so naveličane monotonih barvnih palet in konservativnih oblačil, čas je za svetle odtenke, pisane vzorce in kroje, ki nikakor niso sramežljivi. Po zelo težkem obdobju je čas za optimistična oblačila, ki nam že na daleč narišejo nasmeh na obraz!

london ulični stil
Profimedia

Futurizem
Kar zadeva modne dodatke, bodo ti letos zelo naklonjeni futurističnim oblikam, še zlasti ko govorimo o sončnih očalih. Stili so na las podobni futurizmu, kot so ga videli v 60. in 70. letih, torej gre za nekakšen retro futurizem. Zanj so značilni plastični materiali, pompozne zaobljene oblike in barvna stekla.

london ulični stil
Profimedia

Barvi sezone

Po napovedih tako z modne piste kot z ulic bosta pastelno vijoličasta in travnato zelena letos med najbolj oboževanimi barvami. Londončanke so zagotovo strokovnjakinje, ko gre za nošenje živih barv, tokrat pa smo opazili celo kombinacijo obeh trendnih odtenkov skupaj.

london ulični stil
Profimedia

Poslovni šik
Hlačni kostimi ostajajo tudi to sezono, le da so tokrat še bolj po zgledu moške garderobe. Kroji so širši, barve in vzorci so bolj subtilni. Londončanke kostim kombinirajo s širokimi plašči ter opaznimi modnimi dodatki – med njimi so pogosto ogrlice v obliki verig.

london ulični stil
Profimedia

Vpliv vzhoda
Trend, ki je še zlasti močan v angleški prestolnici, bo to pomlad doživel razcvet tudi drugod po svetu. Vintidž trgovine so namreč polne odličnih kosov iz vzhodnih držav. Kimono je tako rekoč nadomestil klasičen plašč, zelo zaželeni pa so tudi vsi svileni kosi z orientalskimi vezeninami.

london ulični stil
Profimedia

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!