7 razlogov, zakaj lahko najmlajši otroci v družini postanejo najboljši odrasli

Magazin 13. Mar 202211:00 0 komentarjev
družina
Profimedia

Ste bili najmlajši otrok v družini? Preberite, katere kakovosti imate verjetno zdaj v odrasli dobi.

Najmlajši otroci so običajno tisti, ki …

1.  V slabih situacijah znajo videti širšo sliko

Velikokrat so videli, kako so starejši bratje ali sestre zašli v težave, in vedo, da padec nikoli ne traja večno.

2.  Ne prizadevajo si biti ves čas v središču pozornosti

To, da so se rodili v družino s sorojenci, je pomenilo, da starši že od začetka niso imeli časa, da bi vso pozornost namenjali le njim. Tako so hitreje postali samostojni in se zavedajo, da ne morejo biti ves čas v središču pozornosti.

3. So potrpežljivi

Kot najmlajši otroci niso vedno dobili vsega, kar so želeli. Morali so sedeti na zadnjih sedežih avtomobila, velikokrat so dobili rabljene stvari od starejših bratov ali sester ter morali so potrpežljivo čakati, da pridejo na vrsto za igranje z novo igračo. Potrpežljivost jim nato vsekakor pride prav tudi pozneje v življenju.

4. Znajo prihraniti denar s kupovanjem rabljenih stvari

Ker so se navadili prevzemati rabljene stvari v otroštvu, to veščino uporabljajo tudi v odrasli dobi in se zavedajo, da lahko z njo prihranijo kar nekaj denarja, pa tudi hitreje prevzamejo ekološke in trajnostne navade.

5. Nimajo velikega ega

V življenju imajo ob sebi ljudi, ki nanje gledajo kot na “otroke” ali njihove mlajše brate/sestre. Lahko seveda postanejo generalni direktorji, a doma bodo vedno “ta mali”.

6.  So motivirani

V otroštvu so na svoje starejše sorojence gledali kot na vzornike in sledili njihovim dosežkom. Poskušali so početi podobne stvari kot njihovi bratje/sestre in se tako naučili, kako vztrajati in se motivirati, da dosežejo cilje.

7. So dobri opazovalci

Skozi življenje so opazovali, kako odraščajo njihovi sorojenci, in se učili iz njihovih uspehov in napak. Ker so bili najmlajši, od njih ni bilo pričakovano, da stvari vedo in obvladajo – zato so lahko spraševali veliko vprašanj in se naučili, da lahko z vlogo opazovalca pridejo zelo daleč v življenju.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!