7 stilističnih trikov za dopolnjen modni videz

Magazin 23. Sep 202107:54 0 komentarjev
moda
Profimedia

Modni stilisti imajo v svojem rokavu številne trike, s katerimi lahko tudi najbolj osnoven kos oblačila preobrazijo v nekaj posebnega.

Njihove prijeme je najlažje opaziti na modnih pistah in straneh modnih revij, zvesto pa jih posnemajo tudi modne vplivnice in tako prenašajo na ulice svetovnih mest. Z upoštevanjem nekaterih preprostih trikov tako v svoj videz vnašajo svežino in kanček dramatike.

Ruta je eden od glavnih modnih dodatkov te sezone

Dolgo spregledana, je ruta letos postala glavni modni dodatek, ki ga je mogoče opaziti tako na modnih pistah – v svojih kolekcijah so jo predstavili pri znamkah Versace, Max Mara, Roksanda in številni drugi – kot tudi na ulicah modnih mest. Priljubljena je predvsem zaradi vsestranskosti, saj je lahko nošena na številne načine: poveznjena na glavo, zavezana okoli vratu ali na torbico.

Profimedia

Pas, zavezan čez plašč

Namesto pasu, ki je že na plašču, bo usnjen pas ustvaril kontrast, hkrati pa lahko tesno zavezan še poudari ozko linijo. Ta enostaven stilistični trik je mogoče uporabiti tudi pri številnih drugih kosih garderobe, na primer na suknjičih, jaknah, različnih oblekah ali celo širokih puloverjih.

Profimedia

Trakovi čevljev, zavezani čez hlače

Sicer je videti nekoliko nenavadno, toda ta stilski prijem je bilo opaziti na številnih dekletih, ki so se udeležila preteklih tednov mode po evropskih prestolnicah. Kadar so hlačnice dovolj dolge in imajo čevlji trakove za zavezovanje, je lahko ta trik simpatična dopolnitev videza.

Profimedia

Črn suknjič odlično dopolni vsak videz

Klasično krojen črn suknjič je (ne tako zelo) skrivno orožje modnega sveta, saj se ujema s praktično vsem. Modne urednice, kot je Elisa Nalin, ga letos kombinirajo s pisanimi oblačili in oblekami z zanimivimi detajli, kot je perje. Trik je v tem, da na suknjiču obvezno zavihajo rokave.

Profimedia

Torbica se nosi v roki

Včasih je stilistični trik nekaj tako zelo preprostega, kot je to, kako modna dekleta držijo torbico. Kot so to opazile pri modnih oblikovalcih Max Mara, Longchamp in Emporio Armani, so ročaji in pasovi na torbicah samo še okras. Te se namreč nosijo tako, da jih držimo in nosimo v roki, vendar ne za ročaj.

Profimedia

Kratek top čez dolgo srajco

Stilisti so mojstri v plastenju in pogosto kršijo pravila tako, da z oblačili ustvarjajo različne proporce. Povsem v nasprotju s pravili so čez dolgo srajco oblekli kratek top in s tem ustvarili zelo šik modni videz. Glede na to, da je široka bela srajca eden od vodilnih trendov tega leta, bo ta trik prišel še kako prav.

Profimedia

Napol slečen plašč

Praktičen stilistični prijem za priložnosti, ko je nekoliko pretoplo: modne poznavalke plašč nosijo napol slečen oz. poveznjen na ramenih. Ta trik pride prav predvsem takrat, ko se nastavljajo paparacem ali, bolje rečeno, svojim sledilcem na Instagramu ter želijo pokazati oblačila pod plaščem.

Profimedia

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!