7 učinkovitih trikov, ki jih morate poznati za čiščenje belih superg

Magazin 22. Okt 202213:30
Bele superge
Profimedia

Kako so lahko bele superge vedno videti kot nove? Odkrijte 7 trikov za čiščenje svojih najljubših superg.

Bele superge so v zadnjih sezonah neizogiben trend in verjetno ima večina v svoji garderobni omari vsaj en par. Vendar so trend bele superge, ne pa umazano bele, sivkaste, krem ​​ali kakršnakoli transformacija, ki jo te superge doživijo že po nekaj nošenjih.

Glede na material, iz katerega so narejene, obstajajo različni načini za ohranjanje beline superg, nekatere pa lahko operete celo v pralnem stroju.

V nadaljevanju vam predstavljamo vrsto trikov, s katerimi boste poskrbeli, da bodo vaše superge videti kot nove, a bodite pozorni na njihov material, in če niste prepričani, kateri nasvet je primeren za sestavo določenih superg, je bolje, da se posvetite raziskovanju tega, preden po nesreči dosežete nasprotni učinek od želenega.

  • Manjše praske lahko prekrijete z belim lakom za nohte, a da se izognete predebelemu nanosu laka, ga popivnajte s krpo ali robčkom.
  • Zobna pasta lahko naredi čudeže z gumijastimi podplati – na staro zobno ščetko vtrite pasto na kritična mesta.
  • Za čiščenje trdovratnega brušenega usnja uporabite radirko, pazite le, da usnja ne brišete preveč agresivno in da je radirka enako bele barve, da ne pušča nezaželenih sledi.
  • Pri nekaterih usnjenih čevljih je nujno upoštevanje osnovne higiene, ki vključuje redno premazovanje s prozorno pasto za čevlje, da z zaščitnim slojem zaščitite superge pred dežjem in drugimi vremenskimi vplivi.
  • Za nekatere trdovratne madeže lahko uporabite tudi belilo, ki ga zmešajte z vodo v razmerju 1 : 5, in kritično mesto zdrgnite s staro krtačo.
  • Za kis lahko rečemo, da je še en čaroben odstranjevalec madežev. Vanj namočite krpo in nežno podrgnite po čistih supergah, takoj boste videli lesk.
  • Še ena koristna mešanica za beljenje superg je soda bikarbona, malo vode in malo kisa. Vse tri sestavine zmešajte tako, da dobite gosto pasto. Vanj pomočite staro zobno ščetko in zdrgnite superge. Potem jih sperite s toplo vodo in pustite, da se posušijo. Ta doma narejena pasta je odlična tako za platnene kot usnjene superge, odstranjuje pa tudi trdovratne in stare madeže.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.