7 zvezdnic, ki so se odločile za veganski življenjski slog

Magazin 02. Avg 202209:00 0 komentarjev
Ariana Grande
PROFIMEDIA

Za veganstvo se odloča vseveč ljudi. Preverite, katere zvezdnice so se že pred časom odločile za rastlinsko prehrano, in zakaj.

Ellen Pompeo

Zvezdnica serije Talenti v belem je naravnost navdušena nad veganstvom, saj pravi, da je “super zabavno”.

Ellen in njena družina sta se odločili za veganski življenjski slog leta 2018, po obisku znane ameriške zdravnice dr. Kristi Funk, ustanoviteljice Lotus Pink centra za odkrivanje in zdravljenje raka na dojkah, na katero se je obrnilo že kar nekaj ameriških zvezdnic, med njimi Angelina Jolie, Sheryl Crow itn. Ellen pove, da se ji zdi veganstvo tudi zelo praktično in enostavno. “Poleg tega se vsi člani družine bolje počutimo,” pove zvezdnica.

Profimedia

Natalie Portman

Ne boste verjeli, ampak igralka je predana veganstvu že od svojega devetega leta starosti. Le v času nosečnosti je v svojo prehrano vnesla tudi jajca, mleko in mlečne izdelke, sicer pa strogo sledi načelom veganske prehrane. Že več let se aktivno zavzema tudi za pravice živali; leta 2018 je izdala dokumentarni film Eating Animals.

Profimedia

Michelle Pfiffer

64-letna zvezdnica se naj bi za prehrano brez mesa odločila zaradi zdravja. Medijem je že pred časom povedala, da je veliko bolj zdrava in da je kmalu po spremembi prehrane opazila tudi izboljšanje videza kože. Pravi, da se z veganstvom lahko izognemo številnim škodljivim snovem (toksinom), pomaga pa ji ohranjati tudi vitko linijo.

Profimedia

Ariana Grande

Pevka je že leta 2014, ko je postala stoodstotna veganka, povedala, da ima bolj kot ljudi rada živali. Zelo odločno zagovarja rastlinsko in polnovredno prehrano in verjame, da ta podaljšuje življenjsko dobo, pomaga do boljšega počutja in celostno pozitivno vpliva na posameznika.

Ariana Grande
Profimedia

Billie Eilish

Mlada zvezdnica je bila pred veganstvom kar nekaj let vegetarijanka. Zaradi živali pa se je pozneje odločila za stoodstotno rastlinsko prehrano. “Ko enkrat vidiš, kaj se dogaja z živalmi, sene želiš več vrniti. Res ne morem ljudem govoriti, kaj naj delajo, lahko pa s svojim zgledom pripomorem,” je za British Vouge povedala pevka.

Billie Eilish
Profimedia

Pamela Anderson

55-letna filmska zvezdnica, znana predvsem iz serije Obalna straža, je že več let zaprisežena veganskemu življenjskemu slogu. Pove, da je veganstvo več kot le prehranjevanje z rastlinsko hrano. Na svoji strani je zapisala, da je veganstvo veliko večje od tega: z veganstvom rešujemo živali, sebe, družbo in naš planet.

Pamela Anderson
Profimedia

Alicia Silverstone

Zvezdnica pravi, da je prepričana, da je našla čarobno formulo in da pravnič ne pogreša starega načina prehranjevanja. Kot številnim je tudi njej veganska prehrana pomagala do dobrega počutja. Za veganstvo naj bi se odločila predvsem zaradi živali, a je bila na koncu naravnost presenečena, kako odlično se je začela počutiti kmalu po spremembi prehrane. Pravi, da jo je veganstvo povsem preobrazilo.

Alicia Silverstone

VIR: https://www.prevention.com/ in https://www.elle.com/

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.