8 načinov, kako danes nositi top kavbojke, ki so bile priljubljene pred 20 leti

Magazin 25. Sep 202216:45
Kavbojke
Profimedia

''Boyfriend'' kavbojke so aktualne tudi to sezono. Kako jih kombinirati, da bi bile videti ženstveno, drzno in elegantno? Tu je 8 načinov.

Odkar so se pojavile ”boyfriend” kavbojke, so se skeptične misli o njihovem kombiniranju počasi spreminjale v simpatijo, pozneje pa tudi v pravo ljubezen.

Počasi, a zanesljivo so na prestol stopili boyfriend modeli in dobili nov pomen v modi. Super udobne in odlične kavbojke so še vedno del naše garderobe, saj se ležernemu, a tako elegantnemu kosu ne želimo odpovedati – in se tudi ne bi smele. Kot pravijo modni poznavalci, bi morala imeti vsaka ženska v omari vsaj ene take kavbojke – za dni, ko želi biti videti šik in se počutiti udobno.

Vedno je veliko razprav o tem, kako nositi te ohlapne kavbojke. Nekateri menijo, da bi se morali odločiti za nekoliko bolj oprijete kose, da bi denim povzdignili do bolj prefinjenega videza, in tako preprečili prevlado ohlapnega, visečega kroja. Drugi pravijo, da bi morali sprejeti sproščeni slog in se odločiti za pletene široke kose in debele superge.

Izkazalo se je, da je veliko vplivnežev, ki se ne morejo naveličati širokih nizkih krojev teh kavbojk iz leta 2000, kar je še en dokaz, da se jim ne bi smele odpovedati.

Če vas trenutno zanima, kako nositi sproščene kavbojke, smo našli osem vrhunskih primerov omenjenega stila, ki vas bodo navdihnili.

1. Suknjič z raztrganimi kavbojkami

Raztrgane kavbojke so se v začetku tega leta vrnile na sceno džinsa in zdi se, da super šik videz še vedno prevladuje. Oblecite svoje najljubše kavbojke z blazerjem in lepim nakitom.

2. Živahni odtenki

Eden najpomembnejših (in neizogibnih) trendov na modnih pistah za jesen in zimo 2022/23 so živahni odtenki. Manekenke so jih nosile od vrha do peta za največji učinek, vendar jih lahko ”razbijete” s kavbojkami, da bodo primernejše za vsakodnevno nošenje.

3. S klasiko ni pomote

Čeprav nihče ne more zanikati elegantne privlačnosti kavbojk in srajc, mislimo, da bi ta videz zagotovo zmagal. Enostavno in spodbudno – kaj več bi si lahko želeli?

4. Statusni kosi vedno in za vedno

Monikh Dale je ena izmed naših muz, ko gre za džins – nekako ji jih vedno uspe narediti zanimive. Sledite njenim modnim nasvetom in to jesen za nevtralizacijo oblačil in obutve uporabite kavbojke.

5. Ne zanašajte se izključno na modre kavbojke

Kdo pravi, da morajo biti boyfriend kavbojke modre? Beli in ekru toni so lahko v hladnejših mesecih videti prav tako uglajeni – če ne še bolj –, še posebej v kombinaciji z debelim pletenim puloverjem.

6. Dodajte jim drugačno vzdušje

Kavbojke imajo moč, da čemurkoli zagotovijo kul prenovo. Samo poglejte kombinacijo Yoyo Cao – združevanje bluze z ovratnikom in pletenega telovnika je morda videti preveč uglajeno, a dodatek širokih kavbojk videzu doda popolnoma drugačen učinek.

7. Delo opravijo tudi v klasičnih priložnostih

Ohlapnejši denim je morda videti ležeren, vendar ni razloga, da ga ne bi nosili za na pijačo ali večerjo. Vpadljiva majica in škornji s peto so vse, kar potrebujete za zaokroženje videza.

8. Enostavnost je najboljša

Ugotovili smo že, da večino videzov najlažje povzdignete tako, da zraven oblečete klasičen suknjič. Všeč nam je tudi, kako je Sylvie Mus uskladila odtenek blazerja z odtenkom kavbojk, kar je videti kot njena lastna stilska interpretacija kanadskega smokinga.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.