9 najbolj trendnih čevljev, ki jih bomo nosili pomladi 2023

Magazin 31. Mar 202315:00
Čevlji
Profimedia

Od balerink s platformo do nizkih pet, najboljši trendi čevljev za pomlad 2023 so precej vsestranski.

Platforme, Mary Janes in debeli mokasini, ki jih obožujete zdaj, imajo še vedno mesto v vaši garderobi za naslednjo sezono, prav tako pa tudi vse vrste balerink, ki si jih lahko zamislite (še posebej tiste z dobesednim pridihom “en pointe”).

Če se ne morete naveličati minimalističnih silhuet z začetka tisočletja, se bodo vrnile kitten pete. In če se še niste pripravljeni posloviti od svojih škornjev s platformo, je še vedno na voljo veliko vremenu primernih čevljev, vključno z ravnimi podplati in polnimi petami. Poleg tega so na voljo tudi elegantni modeli, vključno z ribiškimi sandalami in čudovitimi gumijastimi sandalami.

Nadaljujte s pomikanjem za podrobnejšo razčlenitev čevljev, ki bodo v naslednji sezoni postali kultni, in jih zdaj dodajte v košarico.

Debele platforme

Doba čevljev s platformo še zdaleč ni končana, kar dokazujejo kolekcije Proenza Schouler, Fendi in Jonathan Simkhai za pomlad 2023. Ne glede na to, ali gre za čevlje z ravnim podplatom ali polne pete, za vsako estetiko se najde primerna silhueta.

Fendi
Profimedia
Fendi
Profimedia

Fendi, pomlad in poletje 2023

Saten

Končno lahko pustite pri miru puhaste sandale iz obdobja življenja doma in v svoj postpandemski svet sprejmete saten. Pripravite se na cokle, salonarje, natikače in škornje v vseh barvah z bleščečim sijajem. Etro, Sportmax in Ports 1961 so le nekatere blagovne znamke, ki dokazujejo, da je ta tkanina resno elegantna in sodobna.

Etro
Profimedia
Etro
Profimedia

Etro, pomlad in poletje 2023

Odprti prsti

Ali se bo oživitev Y2K izkazala za najdaljšo stilsko oživitev vseh časov? Morda. Oblikovalci še naprej ponujajo nostalgične uspešnice, kot so čevlji peep-toe, od različic s kitten in blok peto, primernih za službo, do elegantnih različic, namenjenih za priložnosti in večerne zabave.

Carolina Herrera
Profimedia
Carolina Herrera
Profimedia

Carolina Herrera, pomlad in poletje 2023

Prelomljena peta

Včasih je bila nizka peta sinonim za Balenciago, zdaj pa vsaka blagovna znamka oblikuje svojo različico te pete s prelomnim kotom. Na voljo so geometrijske pete Bottega Veneta, mehurčkaste platforme in natikači Proenza Schouler ter Ferrgamao.

Bottega
Profimedia
Bottega
Profimedia

Bottega Veneta, pomlad in poletje 2023

Zaponka

Mary Janes so morda edini trendni čevljev, o katerem se vsi strinjajo, in ta videz se bo obdržal tudi spomladi. Pri Sandy Liang, ki jo je navdihnila kvadratna konica balerine, je bilo za oblikovalko nemogoče obdržati na zalogi. Priljubljenost čevljev Prada in Miu Miu prav tako ne kaže znakov upočasnitve.

Batsheva
Profimedia
Batsheva
Profimedia

Batsheva, pomlad in poletje 2023

Robustno

Jesenske kolekcije so bile polne ostrih detajlov, od rokovskih do pankovskih, vibracije pa se nadaljujejo tudi spomladi. Ko si boste privoščili uporniški slog, pri oblikovanju pomislite na kontrast. Lakirana platforma s trakovi je videti božansko, če jo nosite z majhno mini obleko, da, toda škornji z verižicami in brogoti so elegantno nadomestilo za obleke in krila vseh vrst.

Gucci
Profimedia
Gucci
Profimedia

Gucci, pomlad in poletje 2023

Balerinke vseh vrst

Tudi ljudje, ki ne sledijo trendom, vedo, da so balerinke v trendu. Te so povsod, vendar jih oblikovalci, kot je Simone Rocha, še vedno osvežujejo z bisernimi detajli in trakovi pa tudi platformo.

Simone Rocha
Profimedia
Simone Rocha
Profimedia

Simone Rocha, pomlad in poletje 2023

Vrnitev japonk

Minimalistične sandale tako kot balerinke pravzaprav nikoli niso šle iz mode. Osvežite svojo ponudbo za pomlad 2023 in se zgledujte po Khaite, Altuzarri in Maryam Nassir Zadeh z ultra ozkimi trakovi na sandalah. Lahko pa se odločite za čevlje s peto po zgledu The Row in Rejine Pyo.

Altuzarra
Profimedia
Altuzarra
Profimedia

Altuzarra, pomlad in poletje 2023

Ribiško

Trend ribiških čevljev je prisoten že zadnjih nekaj sezon. Kljub temu pomlad 2023 napoveduje novo dobo ribiških sandal, od elegantnih in minimalističnih pri Bottega Veneti in Erdemu do bolj debelih različic pri Gabrieli Hearst in JW Anderson. Poleg tega je na voljo tudi ultimativna Y2K različica “žele sandal”, kot smo ji bili priča pri Coachu.

Bottega Veneta
Profimedia
Bottega Veneta
Profimedia

Bottega Veneta, pomlad in poletje 2023

#related-news_0

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.