9 slavnih žensk Hollywooda na novembrski naslovnici revije Elle

Magazin 28. Okt 202109:40 0 komentarjev
elle november
Profimedia

Največja ženska modna publikacija na svetu Elle je za svojo novembrsko ameriško izdajo izbrala najboljše igralke za slovito številko Ženske v Hollywoodu. Na naslovnici se bodo tako pojavile Angelina Jolie, Gemma Chan, Lauren Ridloff, Salma Hayek, Jodie Comer, Halle Berry, Gal Gadot, Rita Moreno in Jennifer Hudson.

Ob izdaji ikonične številke na temo žensk v Hollywoodu so pri Elle na svoji spletni strani zapisali: “Bili so trenutki v zadnjih 20 mesecih, ko se je zdelo, da nikoli več ne bomo mogli varno stopiti v kino. Blizu začetka pandemije so bile hollywoodske zvezde tako kot vsi nepomembni delavci postavljene na rob, prepuščene same sebe in razmisleku o svojem pomenu v spremenjenem svetu. Nekateri so med tem skočili v akcijo, protestirali proti policijski brutalnosti ali posodili svoje platforme aktivistom na frontnih črtah. In potem so se počasi sprostile omejitve in snemanje se je spet začelo.”

elle november 2021
Profimedia

Elle je z naslovom Ženske v Hollywoodu 2021 odlikovala tiste, ki so definicija odpornosti: travmo usmerjajo v umetnost (Jennifer Hudson) in govorijo resnico moči (Jodie Comer), prebijajo ovire, kot Rita Moreno, prva Latinka, ki je osvojila oskarja (za najboljšo stransko igralko), in Halle Berry, prva (in še vedno edina) temnopolta ženska, ki je osvojila oskarja za najboljšo igralko, ter Lauren Ridloff, ki je tako kot njen lik Eternals Makkari gluha, kar je prvič v Marvelovih filmih. Ridloffovi soigralci so neutrudni zagovorniki beguncev (Angelina Jolie) in preživelih v družinskem nasilju (Salma Hayek) ter so se oglasili proti nasilju ameriških manjšin (Gemma Chan).

elle november 2021
Profimedia

Medtem ko lik tatu Gal Gadot v filmu Red Notice ni superjunakinja, pa se je zunaj zaslona pogumno uprla slabemu ravnanju na snemanju in pri tem zaščitila svoje kolege: ”Moj občutek za pravičnost je zelo močan,” pravi Gal. Medtem je Berry, ki režira in igra v filmu o mešanih borilnih veščinah Bruised, navajena boriti se za pravico enostavno biti, kot pravi. ”Hvaležna sem, da sem še vedno tu in sem del tega prebujanja. Ker se resnično počutim navdihnjeno s tem, kar se zdaj dogaja,” je povedala za Elle.

elle november 2021
Profimedia

Posamezne naslovnice za to posebno novembrsko izdajo ameriške Elle je fotografiral priznani angleški režiser in fotograf Greg Williams, delo modne stilistke pa je opravila Elizabeth Stewart. Vsaka igralka je oblečena, da naredi vtis, da izstopa in je videti impresivno v brezhibni lepotni podobi in oblačilih, ki izražajo moč, samozavest in njene atribute. V reviji so podrobneje opisane vse zgodbe teh čudovitih žensk, iz katerih lahko bralci razberejo, zakaj so bile izbrane kot ženske Hollywooda 2021.

elle november 2021
Profimedia

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!