Adele je izdala nov album in prve kritike so odlične

Magazin 19. Nov 202109:42 > 10:14
pevka Adele
Adele

Superzvezdnica Adele, 33 let, začenja novo obdobje. 15-kratna dobitnica nagrade grammy je že s svojo prvo pesmijo z novega albuma "Easy on Me" napovedala, da se vrača z isto eleganco, čustvi, a v novem, bolj samozavestnem stilu. Oboževalci so navdušeni. Razkrivamo vse, kar morate vedeti o Adelinem novem albumu, ki je izšel prav danes, 19. novembra.

Prve kritike

Prve kritike albuma najpomembnejših svetovnih glasbenih kritikov so pravzaprav vse zelo pozitivne. “Lirično, 30 je tako odkrit,” piše Annabel Nugent, novinarka časnika The Independent, “Adele je bila vedno zelo odkrita, vsako negativno čustvo je priznala, da ga je čutila. Vendar je zdaj tukaj drugačna neposrednost. Prejšnje pesmi so govorile o floskulah, o človeških slabostih na splošno. Zdaj pa imamo Adele brez filtra, pesmi so bolj osebne. To je Adele, ko odpre svojo aplikacijo za zapiske ob treh zjutraj, sredi napada tesnobe, in si zapiše vse, kar ji pride na misel,” je navdušena novinarka.

Revija Rolling Stone je albumu podelila pet zvezdic, novinar Rob Sheffield pa je zapisal: “Adele še nikoli ni zvenela tako divje kot na 30 – bolj živa in iskrena v svojih čustvih. To je njen najtežji in najmočnejši album doslej.”

Will Hodgkinson iz revije The Times je dal 30 štiri zvezdice in zapisal, da je odrasel, prefinjen in da Adelin glas ostaja neverjeten. Š štirimi zvezdicami ga je ocenil tudi Financial Times.

O čem govori album?

Med oglašanjem v živo na Instagramu je neki oboževalec Adele vprašal, kaj je glavna tema novega albuma. Zvezdnica mu je odgovorila: “Ločitev, srček, ločitev.” Večino pesmi je res navdahnila bolečina in razmišljanja ob ločitvi od nekdanjega moža Simona Koneckija, Adel pa razpravlja tudi o materinstvu in slavi. Zvezdnica je pri nastanku albuma sodelovala z ameriškim producentom Gregom Kustinom ter švedskima tekstopiscema in producentoma Maxom Martinom in Shellbackom. Za glasbo sta poskrbela tudi švedski skladatelj Ludwig Goransson in Kanadčan Tobias Jesso Jr. Četrti studijski album je Adele izdala pri Melted Stone in Columbia Records.

pevka ADele
Adele

Televizijski intervju pri Oprah

Adele, ki sicer skrbno varuje zasebnost, je 14. novembra v pogovoru s televizijsko legendo Oprah Winfrey odkrito spregovorila o ljubezni in družini. O svojem precej svežem razmerju s športnim agentom Paulom Richem je 33-letnica povedala, da je prvič, da ima rada samo sebe, in je posledično resnično odprta za ljubezen. Slavna Londončanka je povedala tudi, da se je po ločitvi počutila, kot da se je izneverila ideji zakona.

Adele, Oprah Winfrey
Profimedia

“Vse življenje sem bila obsedena z institucijo nuklearne družine, ker je sama nisem imela. Od zgodnje mladosti sem si zatrjevala, da bom, ko bom imela otroke, ostala s partnerjem. In zelo dolgo sem se trudila, da bi bilo res tako,” je razkrila Adele, ki ni živela z očetom in se je z njim pobotala šele tik pred njegovo smrtjo.

Je pa Koneckija, s katerim si delita skrbništvo nad devetletnim sinom Angelom, pohvalila za pozitiven vpliv med njunim zakonom. Povedala je: “Menim, da mi je Simon v resnici rešil življenje … Bil je najbolj stabilna oseba, ki sem jo imela v življenju, in še danes mu popolnoma zaupam.”

“Easy on Me” na kanalu YouTube

Pesem oziroma video za pesem “Easy on Me” je Adele na kanalu YouTube predstavila 14. novembra, samo v petih dneh si ga je ogledalo več kot 163 milijonov ljudi. Video je črno-bel, zelo vintage, zato kar diši po nostalgiji in preteklosti.

Pesmi na albumu 30

1.Strangers by Nature
2. Easy on Me
3. My Little Love
4. Cry Your Heart Out
5. Oh My God
6. Can I Get It
7. I Drink Wine
8. All Night Parking (With Erroll Garner) Interlude
9. Woman Like Me
10. Hold On
11. To Be Loved
12. Love Is a Game

Bonus pesmi:
13. Wild Wild West
14. Can’t Be Together
15. Easy on Me (With Chris Stapleton)

Adele na hitro

pevka Adele
Profimedia

Adele se je rodila najstniški materi Penny Adkins in očetu Marku Evansu. Ko je bila stara dve leti, ju je oče zapustil, tako je takrat 20-letna mati postala samohranilka. Adele je začela peti pri štirih letih, oboževala je Spice Girls. Pri 16 letih je napisala prvo pesem z naslovom “Hometown Glory”. V njej poje o Tottenhamu, predelu Londona, kjer se je rodila. Prav tako ji je veliko slavo prinesla tudi uspešnica “Hello”, ki jo je izdala oktobra leta 2015 in je obnorela svet s kar dvema milijardama ogledov. Najbolj uspešen je bil njen tretji album, 25, ki je postal najbolje prodajani album leta 2015. V prvem tednu so prodali kar 800.000 izvodov. Leta 1912 sta z možem Simonom Koneckijem dobila sina Angela Adkinsa. Mali mož si po besedah njegove mamice želi postati slaven youtuber.