Alain Delon se je odločil umreti s pomočjo evtanazije

Magazin 01. Apr 202210:15 0 komentarjev
Alain Delon
Profimedia

Legendarni francoski igralec Alain Delon se je odločil, da bo svoje življenje končal s pomočjo evtanazije. Svojega sina Anthonyja je že prosil, da naj v Švici uredi vse potrebno za to zadnje dejanje …

Igralec Alain Delon (86) je eden najbolj prepoznavnih francoskih igralcev, ki pa se je odločil skleniti svojo življenjsko pot s pomočjo evtanazije. Novico je potrdil tudi njegov sin Anthony Delon (57), prav tako igralec. ”Oče me je prosil, da vse skupaj organiziram in da njegove zadnje trenutke preživiva skupaj. In to bom tudi storil.”

Alain Delon
Profimedia

Alain Delon od leta 1978 živi v Švici, kjer so evtanazijo tudi legalizirali. Že lani je v intervjuju za francosko TV5 Monde dejal: “Sem za evtanazijo, ker pač živim v Švici, kjer je ta možna, in drugič, ker menim, da je to najbolj logična in naravna stvar, ki jo je mogoče storiti. Človek ima namreč pri določeni starosti v nekem trenutku pravico, da mirno odide, ne da bi doživel bolnišnice, injekcije …”

Svojo bogato igralsko kariero je Alain Delon končal leta 2017. V tem času je igral v več kot 80 filmih. Kar nekaj jih je že pravih klasikov: The Sun as Aitness (1960), Rocco and His Brothers (1961), The Leopard (1963) The Samurai (1968) in še številni drugi. Pred nekaj leti je doživel možgansko kap in od takrat si pri hoji pomaga s palico.

Alain Delon
Profimedia

Nekdanja soproga Alaina Delona in mama sina Anthonya, Natalie, je umrla januarja lani, prav tako s pomočjo evtanazije. Na zadnji poti jo je pospremil sin; ker pravi, da spoštuje očetovo željo, bo to storil tudi zanj. Na pogreb pa, pravi Alain, želi, da bi prišlo le okoli 15 sorodnikov.

Vas zanima še več? Posledite našo Facebook stran N1 Magazin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!