Alec Baldwin: “Ni besed, ki bi opisale moj šok in žalost”

Črna kronika 22. Okt 202107:45 > 18:53 2 komentarja

Igralec Alec Baldwin je med snemanjem filma Rust streljal z orožjem rekvizitom in pri tem ubil direktorico fotografije ter ranil režiserja filma. Okoliščine dogodka še preiskujejo, snemanje filma pa so začasno ustavili.

Na snemanju filma Rust v Novi Mehiki se je v četrtek popoldan zgodila tragična nesreča. Znani igralec 68-letni Alec Baldwin je s strelnim orožjem, ki je bilo v filmu uporabljeno kot rekvizit, ubil direktorico fotografije 42-letno Halyno Hutchins ter ranil režiserja filma 48-letnega Joela Souzo.

“Ni besed, ki bi opisale moj šok in žalost ob tragični nesreči, ki je vzela življenje Halyne Hutchins, žene, matere in zelo spoštovane kolegice,” je Baldwin sporočil prek Twitterja. Kot je dodal, sodeluje s policisti, ki preiskujejo, kako se je nesreča zgodila. Prav tako je zapisal, da je bil v stiku z možem pokojne, ponudil mu je podporo. “Ob misli na moža, sina in vse, ki so poznali Halyno in jo imeli radi, se mi para srce,” je dodal.

Preiskava v teku

Da okoliščine streljanja še preiskujejo, je potrdil Juan Rios, tiskovni predstavnik šerifovega urada okrožja Santa Fe, kjer so snemali omenjeni film. Lokacijo snemanja so zaradi preiskave zaprli, prav tako so ustavili snemanje filma.

Baldwin je ena od igralskih zvezd filma, pa tudi njegov producent. Po poročanju medijev se je po nesreči sam javil policiji in podal izjavo. “Podal je izjave in odgovarjal na njihova vprašanja. Prišel je prostovoljno in po zaslišanjih zapustil poslopje. Proti njemu niso bile vložene nobene ovadbe in nihče ni bil aretiran,” je še pojasnil Rios.

Streljanje sredi prizora

Rios je za medije dejal, da se je streljanje na ranču Bonanza Creek zgodilo sredi prizora, ki so ga ali vadili ali snemali. “Trenutno skušamo ugotoviti, kako in kakšen tip izstrelka je bil uporabljen v strelnem orožju,” je pojasnil.

Direktorico fotografije Hutchins so prepeljali v bližnjo bolnišnico, kjer je kasneje umrla. Tudi režiserja Souzo so odpeljali v bolnišnico, njegovo zdravstveno stanje še ni znano.

Tiskovni predstavnik produkcijske hiše je za Hollywood Reporter povedal, da je nesreča povezana s streli iz pištole rekvizita s slepimi naboji.

“Strašna izguba”

John Lindley, nacionalni predsednik Mednarodnega združenja kinematografov, in Rebecca Rhine, nacionalna izvršna direktorica organizacije, sta smrt direktorice fotografije Hutchins označila za “uničujočo” novico.

“Podrobnosti trenutno niso znane, vendar si prizadevamo izvedeti več in podpiramo popolno preiskavo tega tragičnega dogodka,” so zapisali v izjavi združenja. “To je strašna izguba in žalujemo za smrtjo člana družine našega ceha,” so dodali.

Podobne nesreče so se že zgodile

Pravila o uporabi rekvizitov orožja na filmskih snemanjih so zelo stroga, a podobne nesreče so se v preteklosti že zgodile.

Najbolj je odmeval dogodek, ko je Brandon Lee, sin legende borilnih veščin Brucea Leeja, med snemanjem filma Vran (The Crow) umrl, potem ko so ga ustrelili s pištolo, v kateri naj bi bili slepi naboji.

Baldwin v filmu s 13-letnim vnukom beži pred lovci na glave

V filmu Rust Baldwin igra bandita Harlanda Rusta, za katerim je zaradi umora razpisana nagrada. Skupaj s 13-letnim vnukom mora bežati pred roko pravice in pred t. i. lovci na glave. V filmu med drugim igrajo še Frances Fisher, Jensen Ackles, Brady Noon in Travis Fimmel.

Baldwin je v svoji dolgi karieri pogosto igral v akcijskih filmih, na primer Lov na rdeči oktober in Misija: Nemogoče – Odpadniška nacija, pa tudi v dramah, kot sta Otožna Jasmine in Še vedno Alice, ter v kriminalki Brooklyn brez matere. Od leta 2012 je poročen z igralko Hilario Baldwin, s katero imata šest otrok, ima pa tudi hčer iz prejšnjega zakona s Kim Basinger.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje