Alergična je na vodo: “Tuširanje je mučno in boleče”

Magazin 16. Feb 202420:31 0 komentarjev
Tuširanje
Foto: PROFIMEDIA

Številni strokovnjaki poudarjajo številne pozitivne učinke vode na kožo, a telo Kimberlee Mills najosnovnejšo življenjsko tekočino zavrača. Zakaj?

Zdravstveni strokovnjaki pogosto poudarjajo pozitivne učinke vode na kožo, vendar pa ima voda pri tej ženski ravno nasprotni učinek.

Kimberlee Mills je na družbenih omrežjih razkrila, da je alergična na vodo in da je tuširanje zanjo prava muka. “To je ena najbolj neprijetnih izkušenj,” je priznala. V enominutnem posnetku na TikToku je pojasnila, da je njena vsakodnevna higienska rutina mučna in boleča, ker je alergična na vodo, piše New York Post.

“Diagnosticirali so mi akvagensko urtikarijo, kar v bistvu pomeni, da kadar koli moja koža pride v stik s kakršno koli obliko vode, vključno z mojim lastnim znojem, dobim koprivnico, vse me srbi in peče, zdravila pa ni,” je razkrila Američanka.

Pri 12 letih so ji diagnosticirali akvagenično urtikarijo, redko bolezen, pri kateri se urtikarija (koprivnica) razvije po stiku kože z vodo. Gre za nenavadno alergijsko reakcijo, ki lahko vključuje izpuščaje, srbenje, oteklino in rdečino na koži. Ta reakcija se lahko pojavi ob stiku z vročo ali hladno vodo ter celo ob izpostavljenosti dežju ali solzam.

Mills je povedala, da je po letih spopadanja s težavo lani novembra doživela anafilaktični šok in je bila prisiljena poiskati zdravniško pomoč, razkrila pa je tudi potek njene dnevne rutine.

“Med tuširanjem se moram držati urnika. Ne smem preživeti več kot pet minut pod vodo, saj lahko vse, kar traja dlje, ogrozi moje zdravje,” poudarja. “Preden stopim pod tuš, vzamem tablete proti alergiji, ki upočasnijo proces; vendar pa ne preprečujejo srbenja, pekočega občutka in pojava koprivnice.”

Najzahtevnejši del pa nastopi, ko pride izpod tuša, ko telo reagira na stik z vodo. “Takrat se začne prava drama. Moje telo je prekrito s koprivnico, povsod me neznansko srbi in peče,” je povedala. Nato trpi približno dve uri, da se koža umiri, preden uporabi razpršila in losjone proti srbenju, ki pomirijo telo. “Zaradi tega imam migrene in včasih dobim vročino”, je pojasnila in dodala, da vsak dan uporablja več kot 20 izdelkov za nego kože.

Številni njeni spletni sledilci so bili šokirani, ko so slišali za to redko kožno bolezen. “Ne predstavljam si, da bi bil alergičen na vodo,” je zapisal eden od njih, drugi pa je dodal: “Ne vem, kako zdržiš”. “Ne morem verjeti, kaj vse prestajaš!!”, “Pošiljam ti veliko ljubezni”, “Kraljica,” so se pod videom vrstili komentarji.

Eno od njenih sledilk pa je zanimalo, ali sploh lahko pije vodo, na kar je Mills odgovorila: “Na srečo take reakcije na pitje vode nimam. Mi je pa slabo po njej. Sicer poznam še dve osebi z enako alergijo in imata resno reakcijo, ko spijeta vodo,” je odgovorila.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!