“Raje gola kot oblečena v živali”

Magazin 02. Jan 202310:45
Alicia Silverstone
Foto: Profimedia

Ameriška igralka Alicia Silverstone je odvrgla vsa oblačila za organizacijo za zaščito živali PETA. "Raje gola kot oblečena v živali," sporoča.

46-letna igralka je pozirala samo v škornjih iz umetnega usnja za novo kampanjo organizacije. Ta si prizadeva za promocijo bolj trajnostnih, veganskih različic materiala.

“Če se moram sleči, da bi vam bilo mar za živali, potem bom to naredila,” je 46-letna zvezdnica uspešne serije iz 90. let prejšnjega stoletja Clueless dejala v videu kampanje. “Nikoli se ne slečem na televiziji, v filmu, nikjer, nikoli … Toda to sem naredila za PETO, ker mi je to pomembno,” je pojasnila svojo izbiro. “Raje bi bila gola kot oblečena v živali,” je še izjavila zvezdnica glasbenih videospotov skupine Aerosmith.

“Obstaja ideja, da je usnje nekako boljše za zemljo, a ne zavedajo se, da je količina virov – voda, hrana, nafta za prevoz – količina energije, ki se porabi za izdelavo usnja, izjemna. Preprosto ni trajnostno. Zemlja tega ne prenese,” je ovrgla navedbe.

Ljudi želi spodbuditi k nakupu različnih vrst veganskega usnja.

To ni prvič, da se je igralka slekla v ta namen. Leta 2019 je v enako akcijo privolila za PETO, oglasni pano pa se je pojavil na newyorškem Times Squaru. Tam naj bi se pojavila tudi najnovejša kampanja.

Silverstone je veganka od leta 1999, promovira pa življenjski slog brez mesa.

Leta 2018 je ustvarjalka kuharskih knjig veganski prehrani svoje družine pripisala zasluge za ohranjanje zdravja 11-letnega sina Beara Bluja, ki ga ima z nekdanjim možem Christopherjem Jareckim. “Nikoli v življenju mu ni bilo treba jemati zdravil,” je takrat povedala za Page Six. 

Druge zvezdnice, ki so se slekle za PETO, so Bethenny Frankel, Pamela Anderson, Joanna Krupa, Pink, Khloé Kardashian

Alicia Silverstone
Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.