Amber Heard in Johnny Depp dosegla poravnavo v tožbi zaradi obrekovanja

Magazin 20. Dec 202207:25 0 komentarjev
Amber Heard
PROFIMEDIA

Ameriška filmska igralka Amber Heard je sporočila, da je sprejela odločitev o poravnavi v večmilijonski tožbi zaradi obrekovanja, ki jo je sprožil njen nekdanji soprog in znan ameriški igralec Johnny Depp. V objavi na Instagramu ni razkrila pogojev poravnave.

36-letna Amber Heard, ki je igrala glavno vlogo v filmu Aquaman, je sporočila, da je umaknila pritožbo na odškodnino, ki ji jo je prisodila porota, in da se je poravnala, ker preprosto ne more skozi nov sodni proces. Kot poroča BBC, bo igralka nekdanjemu soprogu Johnnyju Deppu plačala milijon dolarjev (okoli 945 tisoč evrov, op. a.) v poravnavi njune tožbe, so sporočili njegovi odvetniki.

Nekdanja zakonca sta se medsebojno tožila in tožbi sta minili v sodnem procesu pikantnih podrobnosti o življenju slavnega para, pri čemer sta oba milo rečeno izpadla nekoliko prismuknjena. “Po dolgem premisleku sem sprejela zelo težko odločitev, da se poravnam v primeru obrekovanja. To odločitev sem sprejela, ker sem izgubila zaupanje v ameriški pravni sistem, v katerem so moje izjave služile za zabavo in hranjenje družbenih medijev. Končno se lahko osvobodim nečesa, kar sem skušala zapustiti pred več kot šestimi leti in to pod pogoji, s katerimi se lahko strinjam,” je dejala, vendar pribila, da ni popustila v ničemer.

Porota je ugotovila, da sta Depp in Heard odgovorna za obrekovanje, vendar se je po napornem mesec in pol dolgem sodnem procesu enega proti drugemu bolj postavila na stran Deppa. Njemu je prisodila 10,35 milijona dolarjev odškodnine, njej pa le dva milijona. Potem se je Heardova pogajala z Deppom, da mu plača manj.

Depp je Heardovo tožil zaradi izjave za Washington Post, kjer je navedla, da je slavna oseba, ki je trpela zaradi nasilja v družini. V tej izjavi se je prepoznal Depp, ki je vložil tožbo za 50 milijonov dolarjev zaradi obrekovanja. Heardova ga je v odgovor tožila za 100 milijonov dolarjev, na koncu pa je porota dala več njemu kot njej.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!