Amber Heard se je pritožila na odločitev sodišča

Magazin 07. Dec 202209:30
Amber Heard
Profimedia

Igralka in Johnny Depp bosta spet šla na sodišče, saj je vnovič vložila tožbo proti bivšemu možu.

Nekaj mesecev po razsodbi je Amber Heard zahtevala vnovično sojenje. Prepričana je, da je bila porota pri pregledovanju dokumentacije o njenem zdravstvenem stanju omejena z informacijami, zato njena odločitev ni poštena.

36-letna igralka in njeni odvetniki trdijo, da je sodnica Penney Azcarate izločila nekaj Amberinih terapevtskih zapisov ter tako povzročila nepošteno sojenje. V zapiskih je Amber navedla, da jo je Johnny Depp zlorabil. Zato je njena odvetniška ekipa pripravila dokumentacijo, s katero zahteva razveljavitev odločitve in novo sojenje. V pritožbi so zapisali, da če sodba ne bo razveljavljena, bo to drugim žrtvam zlorabe otežilo dokazovanje obtožb o zlorabi in jih verjetno odvrnilo od tega, da bi se oglasile.

Igralkinim odvetnikom se ne zdi prav tudi to, da je sojenje potekalo v Fairfaxu v Virginiji. Po njihovem mnenju bi moralo potekati v Kaliforniji, kjer sta nekdanja zakonca včasih živela. Minuli mesec so pritožbo vložili tudi Deppovi odvetniki. Zahtevajo razveljavitev obtožbe proti zvezdnici, ki zadeva obrekovanje. Menijo, da je sodišče večinoma odločilo prav, nekaj odločitev pa da je bilo napačnih – v tem primeru gre za razsodbo, da mora Depp bivši ženi (kljub svoji zmagi na sodišču) izplačati odškodnino.

Za obrekovanje so jo obsodili zaradi članka, ki ga je Amber napisala za Washington Post. Med drugim je zapisala, da je bila žrtev družinskega nasilja. Proti Deppu je tudi vložila ločeno tožbo zaradi obrekovanja in zmagala v eni od treh točk obtožnice. Zaradi tega mu je morala izplačati 14 milijonov evrov, ona pa je dobila odškodnino v vrednosti 1,8 milijona evrov.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.