Američana presenetili nenavadni obiskovalci, ki so se hladili pri bazenu (VIDEO)

Magazin 08. Maj 202409:56 0 komentarjev

Si predstavljate, da bi ob pogledu skozi domače okno zagledali medvedjo družino, ki čofota v vašem bazenu? Za par, ki živi v bližini kalifornijskih narodnih gozdov, to ni nič nenavadnega. Tako kot ljudje tudi živali ob vse toplejših dnevih namreč iščejo načine, da se ohladijo.

Na družbenih omrežjih je zakrožil prikupen posnetek medvedje družine. Mama medvedka z mladičkoma se je prikradla na teraso z bazenom. Medvedka se nato ni dolgo obotavljala, ampak je skočila v bazen, zaplavala in se ohladila. Po drugi strani pa mladička nista zbrala dovolj poguma, da bi se pridružila mami v bazenu, temveč sta se le smukala na “suhem” in jo radovedno opazovala.

V hiši z bazenom sicer živi Rick Martinez s partnerjem. Nenajavljeni obiskovalci v bližini njunega kalifornijskega doma, ki stoji v bližini gozda, niso redkost, sta povedala za Guardian.

Sprva sta bila živčna, nato pa sta ugotovila, da se medvedi le sprehajajo mimo, če opazijo ljudi, se umaknejo. Odločila sta se, da živalim pustita svoj prostor, se jim ne približujeta ter jih le opazujeta iz varnega zavetja stanovanja oziroma jih spremljata na kameri.

“Po naključju sem bil doma. Stekel sem domov, da bi nekaj vzel, in ko sem jedel kosilo, sem zaslišal hrup,” je dejal Martinez. Nato je zagledal enega od medvedov, kako je poskušal iti skozi zaprta steklena vrata. Čeprav je podobnih prizorov vajen, še nikoli prej ni videl tako mladih medvedov.

Medvedi se sprehajajo naokoli in raziskujejo dvorišče, se ohladijo v bazenu ali pa se igrajo z napihljivimi igračami na bazenu. Od selitve leta 2022 sta morala zamenjati približno pet napihljivih blazin. Obiski medvedov ju ne motijo, prav nasprotno, v njih uživata, sta povedala za Guardian. Sta pa sprejela nekaj previdnostnih ukrepov, med drugim smeti ne puščata preblizu hiše.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!