Američanka po pozitivnem testu pet ur prebila v stranišču letala

Koronavirus 31. Dec 202111:39
Marisa Fotieo: koronavirus
Instagram/Marisa Fotieo

Ameriška učiteljica je nedavno pet ur preživela v samoizolaciji v toaletnih prostorih letala, potem ko je bila med poletom iz Chicaga v Reykjavik pozitivna na testiranju na koronavirus.

Ameriška učiteljica Marisa Fotieo je povedala, da jo je med letom 20. decembra začelo boleti grlo in odločila se je opraviti hitri antigenski test na koronavirus, ki ga je imela s sabo. “Opravila sem ga v kopalnici in v dveh sekundah sta se pokazali dve črtici,” je povedala za NBC News.

Posledično je preostanek poti preživela v samoizolaciji v toaletnih prostorih letala, stevardesa pa ji prinašala hrano in pijačo. “To je bila nora izkušnja,” je za NBC News dejala Američanka, ki sicer prihaja iz Michigana. “Na letu je bilo 150 ljudi in moj največji strah je bil, da bi jim ga prenesla,” je dejala.

Video posnetek iz toaletnih prostorov, ki ga je objavila na TikToku, je zabeležil več kot štiri milijone ogledov.

@marisaefotieo Shout out to @Icelandair for my VIP quarantine quarters.. #luxuryliving #imsolucky #covid #vaccinated #fyp #viralvideotiktok #quarantine ♬ I'm So Lucky Lucky - Grandzz

Posebej je pohvalila stevardeso, ki ji je pomagala med to preizkušnjo. “Poskrbela je, da sem naslednjih pet ur imela vse, kar sem potrebovala, od hrane do pijače, in nenehno me je preverjala ter mi zagotavljala, da bom v redu,” je dejala. Po izkrcanju ji je stevardesa kupila še rože in majhno božično drevo z lučkami, da bi imela kljub vsemu prijetne praznike. “Bilo je tako pozorno, res je pravi angel,” je še dejala Fotieo.

Ob prihodu na Islandijo se je morala izolirati v posebej za to namenjenem hotelu, njeno zgodbo povzema britanski BBC, ki dodaja, da ni povsem jasno, ali je morala ženska ob vkrcanju na letalo predložiti negativen test na koronavirus.

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje