Ameriški igralec Eddie Murphy bo prejel častni zlati globus

Magazin 15. Dec 202211:56 0 komentarjev
Eddie Murphy
PROFIMEDIA

Ameriški igralec Eddie Murphy bo januarja na podelitvi zlatih globusov prejel častno nagrado Cecil B. DeMille. "V čast nam je podeliti letošnjo nagrado Cecil B. DeMille kultnemu in zelo cenjenemu Eddieju Murphyju," je pojasnila vodja Združenja tujih dopisnikov v Hollywoodu Helen Hoehne.

Z nagrado bodo počastili vpliv, ki ga je imel igralec v svoji karieri na film in televizijo skozi desetletja tako pred kot za kamero, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa povedala Hoehne.

Enainšestdesetletni Eddie Murphy je že prejel zlati globus za vlogo v filmu Dreamgirls iz leta 2017 in je bil šestkrat nominiran za te zlate kipce. Pri 19 letih je postal stand-up komik v satirični oddaji Saturday Night Live, poleg tega je nastopil v filmih, kot so The Prince of Zamunda, Policaj z Beverly Hillsa in Trčeni profesor.

Na zadnjih zlatih globusih januarja letos nagrade Cecil B. DeMille niso podelili, saj so zaradi množičnih kritik o pomanjkanju raznolikosti odpovedali slavnostno podelitev nagrad prek TV prenosa. Leta 2021 je častno nagrado prejela igralka in aktivistka Jane Fonda, med njenimi prejšnjimi dobitniki pa so Tom Hanks, Meryl Streep, Denzel Washington, Jodie Foster, George Clooney in Robert De Niro.

Tokratna 80. podelitev zlatih globusov bo 10. januarja 2023.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.