April 2023: Med drugim nas čaka sončev mrk

Magazin 06. Apr 202306:30
Sončev mrk
Profimedia

Na katere dneve morate biti v preostanku aprila še posebej pozorni? Preverite vse pomembne datume in astrološke dogodke, ki nas še čakajo v tem mesecu. 

6. april: polna luna v znamenju tehtnice

Že kmalu v prvih dneh aprila smo pozdravilo polno luno v znamenju tehtnice. Tehtnico povezujemo z odnosi, ravnovesjem ter pravičnostjo. V času polne lune se bodo zato lahko še posebej izrazito oglašale omenjene teme. Morda boste opažali, kakšni ste sami v odnosih z drugimi. Kateri odnosi iz vas izvabljajo najboljše? V katerih odnosih pa čutite, da niste takšni, kakršni ste? Dogodek bo najbrž pripeljal posebne preboje, ki nam bodo omogočili, da v sebi poiščemo moč in sočutje, da zacelimo lastne rane.

8. april: senca retrogradnega Merkurja

Merkur se pripravlja na retrogradno obdobje. Začne se upočasnjevati, kar nam lahko prinese nekaj namigov o tem, kaj nas čaka proti koncu meseca. V tem času lahko bolj izrazito opazimo, kaj vse v življenju morda ni urejeno najbolje, zato je še toliko pomembneje, da po svetu hodimo z odprtimi očmi.

11. april: premik Venere v znamenje dvojčkov

Od avgusta lani pa vse do zadnjih dni marca se je v znamenju dvojčkov premikal Mars, planet akcije. V tem času smo lahko v odnosih hrepeneli po strukturi, organizaciji in spoštovanju. Zdaj pa se v znamenje družabnih dvojčkov premakne ženstvena Venera, ki nam pomaga pri iskanju ravnovesja. Spodbuja nas, da v interakciji z drugimi ostajamo nežni, sočutni, spontani in lahkotni.

20. april: lunin mlaj in sončev mrk

Konec aprila začenjamo obdobje mrkov. 20. aprila nas zgodaj zjutraj čaka popolni sončev mrk v znamenju ovna, kar je eden največjih astroloških dogodkov leta! Sončev mrk nas običajno kliče k novim začetkom, energija dinamičnega ovna pa nas še dodatno spodbudi, da neustrašno stopimo na novo pot. Ta dogodek ponazarja začetek pomembnih preobratov. Bodite pozorni na vse teme, ki so še zlasti izrazite v tem času, saj lahko dobite tudi namige o tem, kaj vas čaka v celotnem obdobju mrkov.

20. april: začetek obdobja bika

Poslavljamo se od obdobja ovna in se premikamo v obdobje prizemljenih bikov. To nam daje priložnost za počitek in premor. Energija ovna nas je spodbujala k akciji in nenehnemu premikanju, zdaj pa nam bo bik omogočal, da se upočasnimo ter najdemo zadovoljstvo v majhnih stvareh. To je tudi odličen čas za organizacijo financ.

21. april: začetek obdobja retrogradnega Merkurja

Takoj dan po sončevem mrku nas že čaka obdobje retrogradnega Merkurja v znamenju bika. Do 1. maja bomo lahko občutili nekakšno zmedenost; morda bomo spregledali pomembne podrobnosti na naši poti, zato je pomembno, da delujemo počasi in premišljeno, sploh ko gre za sprejemanje večjih odločitev. Po drugi strani pa lahko v tem obdobju odkrijemo podzavestne vzorce, ki kličejo po naši pozornosti. Na splošno nas to obdobje spodbuja, da se še bolj povežemo s sabo in v sebi poiščemo vse, kar smo do zdaj iskali drugje.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.