Ashley Graham spregovorila o svoji travmatični porodni izkušnji

Magazin 26. Maj 202213:15
Ashley Graham
Profimedia

34-letna manekenka je pred kratkim razkrila, da je bil njen porod zelo težak ter da je skoraj izgubila življenje.

Ashley Graham ima za seboj težko izkušnjo. V osebnem eseju za Glamour je razkrila, da je izgubila litre krvi in po grozljivih nekaj urah kar en teden ni mogla hoditi. Odločila se je roditi doma, po rojstvu dvojčkov je izgubila zavest, spomni se le rahlega dotika na licu, za katerega je pozneje ugotovila, da jo je nekdo v resnici pošteno uščipnil v lica.

“Ko sem končno prišla k sebi, sem se ozrla naokoli in zagledala vse. Nenehno so mi govorili: V redu si. V redu si. V redu si. Takrat mi niso hoteli povedati, da sem izgubila litre krvi, niso mi hoteli povedati, da me je morala ena od babic prevrniti ter pritisniti s prstom tik nad mojo nožnično kost, da bi ustavila močno krvavitev. Prav tako mi niso želeli povedati, da niso našli vene v moji roki, kamor bi mi lahko vtaknili infuzijo, zato so mi jo vtaknili v dlan.”

Z možem Justinom Ervinom sta se pred dvojčkoma razveselila tudi sina Isaaca, ki šteje dve leti. Mama treh otrok je dodala še, da ni mogla ne sedeti niti hoditi, štiri dni je preživela v postelji. Na srečo sta dvojčka Malachi in Roman porod preživela brez zapletov.

Prvič pa je razkrila tudi, da je februarja 2021 imela spontani splav. “Znaki nosečnosti so se začeli kazati zgodaj in bili smo res navdušeni. Toda konec februarja sem imela splav. Bilo je uničujoče, zdelo se mi je kot ena največjih izgub, kar sem jih doživela v življenju do tistega trenutka.”

Zato je kljub zapletom presrečna, da sta dvojčka zdrava ter lahko z njima uživa v vsakem trenutku. Pred kratkim je za People povedala, da je biti mati treh otrok delo za polni delovni čas. “Samo od 6. do 9. ure zjutraj se zdi že en cel dan.” Ko se je začela vračati na delo, je dejala, da ne pretirava. Čeprav že od nekdaj skrbi za blagovne znamke in podjetja, s katerimi sodeluje, je manekenka povedala, da zdaj skrbno izbira, česa se loti. “Ne želim biti preobremenjena.”

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.