Austin Butler zaradi snemanja Elvisa tri leta ni videl svoje družine

Magazin 20. Dec 202216:00
Austin Butler
Profimedia

Zvezdnik filma Elvis je priznal, da je skorajda povsem izgubil stik s seboj in lastno osebnostjo.

Ameriški igralec Austin Butler je v intervjuju za Variety razkril, da v času, ko se je pripravljal na vlogo za kralja rokenrola v glasbeni drami Elvis, svoje družine ni videl kar tri leta. Imel je približno leto in pol časa za pripravo, preden se je začelo snemanje biografskega filma pod režisersko taktirko Baza Luhrmanna.

“Z režiserjem Bazom Luhrmannom sem se pripravljal, potem pa sem odpotoval na snemanje v Avstralijo. Več mesecev se nisem pogovarjal z nikomer. Samo razmišljal sem o Elvisu in ga ves čas oponašal,” je bil iskren Butler. “Bil sem usmerjen izključno na vlogo. Nenehno sem govoril kot on, tako da sem se nekega dne na enak način po telefonu pogovarjal s svojo sestro, ona pa me je spraševala, kaj mi je,” je dejal v intervjuju za Variety.

Luhrmannov film prikazuje zvezdniški vzpon Elvisa Presleyja in njegovo pot do superzvezdnika 50. let minulega stoletja. Prav tako raziskuje zapleten odnos zvezdnika z njegovim menedžerjem Tomom Parkerjem, čigar vlogo je prevzel Tom Hanks.

film Elvis
Profimedia

Butler zdaj pravi, da ne obžaluje ničesar in da je bil pripravljen narediti vse, da bi film uspel. Njegova želja se je tudi uresničila, saj je film, odkar je prišel v kinematografe, prinesel zaslužek v vrednosti 276 milijonov dolarjev. Glavni igralec poudarja, da mu je vloga Elvisa pomagala preseči lastno cono udobja. Prej namreč v javnosti ni pel in plesal, ker je bil zelo sramežljiv, zdaj pa je to postala zgodovina.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.