Barva leta 2023 je živahen in vpadljiv rožnato rdeč odtenek – viva magenta

Magazin 21. Jan 202308:30
Viva Magenta
Foto: www.terenzisrl.it

To leto bo v znamenju živahno rožnatega rdečega odtenka, barve, ki jo imenujemo pantone viva magenta.

To, da bo odtenek viva magenta letos narekoval barvne smernice pri modi in oblikovanju, so v inštitutu Pantone oznanili že konec leta 2022. ”Gre za vpadljivo, pogumno in neustrašno barvo, ki spodbuja veselo in optimistično praznovanje ter piše nove zgodbe, so zapisali ob razglasitvi. Pantone od leta 2000 vsako leto napove odtenek, ki bo barva leta. Ta odtenek roza-vijoličaste je drzna in energična barva, ki bo zagotovo dala velik pečat v svetu mode in dizajna. Leatrice Eiseman, izvršna direktorica inštituta Pantone, poudarja, da je bila glavna inspiracija za izbiro tega odtenka narava. Poleg tega se jim je ta barva zdela nekonvencionalna, kot so nekonvencionalni časi, ki so pred nami.

Pantone Magenta
www.rugsociety.eu

Viva magenta je barva, ki predstavlja vznemirjenje, kreativnost in strast. To je barva, ki je povezana s samozavestjo in individualnostjo, zaradi česar je odlična izbira za tiste, ki želijo izstopati in biti videni. Barva naj bi vzbujala tudi občutke veselja in igrivosti, zaradi česar je odlična izbira za tiste, ki želijo v svoje življenje vnesti pridih zabave in pozitivnosti.

Viva Magenta
www.covethouse.eu

Ta barva že vzbuja pozornost v modnem svetu, številni oblikovalci jo vključujejo v svoje kolekcije za prihajajoče leto. Od drznih in svetlih odtenkov oblačil do dodatkov in nakita bo viva magenta zagotovo priljubljena barvna izbira med modnimi navdušenci. Pričakuje se tudi, da bo priljubljena izbira za dekoracijo doma, saj vsakemu prostoru doda poudarek barve in ga je mogoče kombinirati z različnimi barvami in vzorci.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.